Pianista de jazz Ramona Horvath, stabilită la Paris, concertează la Ateneu într-un spectacol-tribut Jancy Korossy (VIDEO)

Pianista de jazz Ramona Horvath, stabilită la Paris, concertează la Ateneu într-un spectacol-tribut Jancy Korossy (VIDEO)

Nicolas Rageau, Frederic Sicart şi Ramona Horvath, în premieră în această formulă pe scena Ateneului

Sâmbătă seara, de la ora 19.00, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român va urca pianista de jazz Ramona Horvath, alături de muzicienii trioului său, Nicolas Rageau (contrabas) şi Frederic Sicart (baterie). Spectacolul este un tribut adus lui Jancy Korossy - creatorul pianisticii de jazz din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu acest prilej, Ramona îşi va prezenta în premieră noul album intitulat "XS Bird" , înregistrat şi produs în Franţa, la casa de discuri "Black&Blue", unul dintre cele mai prestigioase label-uri europene, unde au fost produşi muzicieni de marcă, printre care Monty Alexander, Hank Jones sau Earl Hines.

Absolventă a Conservatorului din Bucureşti, secţia pian principal, cu o bogată activitate în sfera muzicii clasice, după absolvire Ramona Horvath a devenit eleva, iar mai apoi partenera de scenă a lui Jancy Korossy - creatorul pianisticii de jazz din România. Împreună, cei doi au concertat mai mult pe scenele din Europa, în Germania, Austria, Spania, Portugalia, Franţa, Ungaria.
Tot alături de Jancy Korossy, Ramona este prezentă sporadic şi în România: Festivalul Internaţional de Jazz Bucureşti, Festivalul Internaţional de jazz "Richard Oschanitzky" de la Iaşi, dar şi în concertul omagial "Jancy Korossy - 80 ani" susţinut pe scena Ateneului Român în 2006.
 
Ramona Horvath înregistrează primul disc "Dor de acasă" la doua piane, alături de Jancy Korossy, album ce este recompensat cu premiul "Cel mai bun disc de jazz al anului" (2009).
 
În urma unei rezidenţe artistice, Ramona decide să se instaleze la Paris, în 2010, încercând astfel să cunoască şi să se integreze pe scena de jazz pariziană, dar şi să monteze un proiect personal, urmând estetica mentorului ei, Jancy Korossy.
 
Proiectul Ramonei se concretizează sub forma unui trio clasic, cu Nicolas Rageau la contrabas şi Frédéric Sicart la baterie. În prezent, trioul Ramonei este o prezenţă foarte activă pe scena pariziană şi nu numai. Tot în această formulă, Ramona a înregistrat primul său album în trio, intitulat "XS Bird" (apărut la casa de discuri "Black&Blue"), ce va avea lansarea oficială în Franţa, în luna noiembrie a acestui an.
 
 
Nicolas Rageau este unul dintre cei mai buni şi cunoscuţi contrabasişti din Paris, cu o activitate intensă, fiind prezent în festivaluri şi concerte, atât în Franţa cât şi în SUA la New York , unde a activat vreme de câţiva ani. A colaborat şi a acompaniat diverşi artişti renumiţi, precum: Johnny Griffin, Benny Golson, Kenny Wheeler, Lew Tabackin, Peter Bernstein, Paolo Fresu, Alain Jean-Marie, Grant Stewart, Manu Katche, Michel Graillier, Christian Escoude, Sarah Lazarus, Anne Ducros.
 
Frédéric Sicart, baterist şi compozitor originar din Nisa, prezent în cele mai importante festivaluri de jazz din Franţa: Jazz à Vienne, Juan les Pins, Jazz à Marciac, Nancy Jazz Pulsation, Monte-Carlo Jazz Festival etc, a colaborat şi el cu artişti importanţi precum: Giovanni Mirabassi, Richard Galiano şi mulţi alţii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările