Pianista Ana Silvestru, despre viaţa de artist în afara graniţelor României, la Adevărul Live

Pianista Ana Silvestru, despre viaţa de artist în afara graniţelor României

În cadrul Festivalului Dilema veche (26-28 august), care se va desfăşura la Alba Iulia, una dintre invitatele evenimentului este pianista Ana Silvestru, stabilită în prezent la Berlin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre cele mai importante reprezentate ale generaţiei foarte tinere de pianişti români, Ana Silvestru, „strălucit înzestrată, cu un temperament artistic viu, un sunet splendid şi un repertoriu vast” (pianistul Dimitri Başkirov), a debutat ca solistă la 13 ani, la Filarmonica Oltenia, iar de la 17 ani şi-a început cariera internaţională.
 
Premiile naţionale şi internaţionale, precum şi bursele obţinute de-a lungul anilor (între care şi Premiul I la prima ediţie a Festivalului Muzicii Maghiare) i-au permis să cânte în Franţa, Spania, Austria, Germania, Olanda, Elveţia, Polonia, Cehia, Israel, Japonia, în săli precum cele de la Tonhalle  Zürich, Musikkollegium Winterthur, Universitatea de Studii Ebraice din Ierusalim, Catedrala Simon şi Juda din Praga, Universitatea Fryderyk Chopin din Varşovia, dar şi în festivaluri precum Schubertiade (Zürich), Festivalul Wagner (Zürich), Archipel (Geneva) şi Festivalul de la Salzburg. 
 
După terminarea studiilor de licenţă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (la clasa lui Viniciu Moroianu), Ana Silvestru şi-a continuat pregătirea cu celebrul Constantin Şcerbakov, la Universitatea de Arte din Zürich, unde a terminat studii de master, obţinând şi prestigioasa diplomă de solist concertist, acordată cu cele mai înalte distincţii. În anul 2014, pianista a lansat mai multe CD-uri, printre care şi integrala lied-urilor lui Modest Mussorgski, iar în 2015 a înregistrat “Concertul” lui Ravel pentru mâna stângă (cu Filarmonica din Hradec Kralovec) şi “Ritualul primăverii” de Stravinsky.
 
În cadrul Festivalului Dilema veche, va interpreta Suita “Mormîntul lui Couperin” de Maurice Ravel şi “Tablouri dintr-o expoziţie” de Modest Musorgski. Recitalul va avea loc vineri, 26 august, de la ora 20, la Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail
 
De la ora 15.00, pianista Ana Silvestru este invitată în studioul Adevărul Live, unde va povesti despre viaţa de artist stabilit dincolo de graniţele ţării, despre motivele plecării sale, dar şi despre felul în care sunt apreciaţi artiştii valoroşi peste hotare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările