Peste o jumătate de milion de euro, până acum, pentru „Cuminţenia” lui Brâncuşi

Peste o jumătate de milion de euro, până acum, pentru „Cuminţenia” lui Brâncuşi

Cuminţenia Pământului a strâns până acum peste 500.000 de euro

Campania pentru „Cuminţenia Pământului” continuă şi are tot mai mult succes: în acest moment s-au strâns peste 500.000 de euro, iar în perioada următoare se aşteaptă noi donaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am depăşit o jumătate de milion de euro în campania "Cuminţenia Pământului". Suma totală este de 562.117 euro. în doar două săptămâni am reuşit să strângem peste 200.000 de euro. în perioada următoare Adrian Ghenie va dona contravaloarea uneia dintre lucrările sale, Teatrul Naţional din Bucureşti va deschide stagiunea de toamnă cu un spectacol dedicat campaniei pentru "Cuminţenia Pământului", toţi banii strânşi pe bilete fiind donaţi în conturile campaniei, iar o serie de companii private şi-au anunţat intenţia de a susţine achiziţionarea lucrării lui Brâncuşi prin intermediul donaţiilor”, a scris pe pagina de Facebook ministrul Culturii, Corina Şuteu.

Pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, românii pot dona prin SMS, trimiţând cuvântul "Brâncusi" la 8833 şi contribuind la suma strânsă cu 2 euro, direct prin intermediul site-ului campaniei brancusiealmeu.ro, dar şi prin intermediul retailerului online eMag. Sunt disponibile conturi în lei, euro şi dolari în care se pot face donaţii prin transfer bancar sau prin depunere de numerar într-unul dintre conturile deschise pe numele Ministerului Culturii la opt bănci, cărora li se adaugă Trezoreria Naţională.
 
Donaţiile prin SMS au fost facilitate de Asociaţia Culturală ”Patrimoniu pentru Viitor”, ONG desemnat de Ministerul Culturii conform procedurii de selecţie anunţate. Acest ONG va gestiona şi relaţia cu companiile private care doresc să se alăture subscripţiei publice pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi, ”Cuminţenia pământului”. Selecţia rămâne în continuare deschisă pentru persoanele juridice cu sau fără scop lucrativ care doresc să se implice în colectarea de fonduri”, arată organizatorii campaniei.

 
Românii din străinătate pot dona direct prin intermediul site-ului campaniei, brancusiealmeu.ro, prin plată online cu cardul, fără a fi percepute comisioane.
 
Conturile sunt deschise până pe 30 septembrie.
 
În luna martie, Guvernul României a înaintat o ofertă de achiziţie care a fost acceptată de proprietarii operei, Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscripţie publică naţională, deschisă până la data de 30 septembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările