Peste 80% din biletele de la Festivalul „George Enescu“ sunt vândute.  La ce concerte se mai pot găsi bilete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilete pentru concertele susţinute de National Philharmonic of Russia, Orchestre de Paris sau Orchestra Română de Tineret în cadrul Festivalului “George Enescu” (1-28 septembrie) sunt încă  disponibile.

Publicul meloman mai poate găsi bilete la concerte-eveniment din cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”, care se desfăşoară la Bucureşti şi în alte 9 oraşe din ţară între 1 şi 28 septembrie. Deşi gradul de vânzare pentru biletele individuale la festival a depăşit pragul de 80% încă din primele ore când acestea au fost puse în vânzare, pe 15 aprilie 2013, iubitorii de muzică clasică  încă mai pot cumpăra bilete la spectacolele unora dintre cele mai cunoscute nume din muzica clasică la nivel mondial.

Bitele pentru concertele susţinute de National Philharmonic of Russia (4 septembrie), Orchestre de Paris (5 şi 6 septembrie) sau Orchestra Română de Tineret (8 septembrie) sunt disponibile în reţeaua Eventim.

Serghey Dogadin, un violonist-minune, la Sala Palatului

Pe 4 septembrie, la Sala Palatului va urca pe scenă un violonist-minune: Serghey Dogadin care, la doar 25 de ani, a concertat cu Orchestra Teatrului Mariinsky şi Royal Philharmonic Orchestra, două dintre cele mai bine cotate din lume. Dogadin va interpreta în Festival alături de National Philarmonic of Russia lucrări de George Enescu, de Ernest Chausson şi de Camille Saint-Saëns. 

Enescu, în interpretarea Orchestre de Paris

Orchestre de Paris va concerta în Festival pe 5 şi 6 septembrie, sub bagheta dirijorului Paavo JÄrvi, laureat cu un premiu Grammy. JÄrvi este renumit pentru stilul său emoţional. Într-un interviu acordat pentru presa străină, dirijorul de origine estoniană declara că “suntem învăţaţi să ne ascudem emoţiile când lucrul pe care ar trebui să-l facem este exact opusul”. Pentru prima dată, dirijorului Paavo JÄrvi va aduce publicului din România, alături de Orchestre de Paris, o nouă interpretare a Simfoniei Nr.1, de George Enescu.  

Un american cu origini româneşti, la Bucureşti

Unul dintre evenimentele de atracţie ale Festivalului este şi concertul Orchestrei Române de Tineret – prima orchestră formată din tineri muzicieni români din ţară – care va urca pe scena Sălii Palatului, pe 8 septembrie, împreună cu unul dintre cei mai renunmiţi dirijori americani în viaţă: Lawrence Foster. Născut în Statele Unite, din părinţi de origine română, Foster, celebru pentru interpretările sale de operă, dar şi pentru colaborările cu orchestre de tineret din întreaga lume, este dirijorul care a adus Orchestra de Tineret Australiană la BBC Proms, în vara anului 2004.  

Nu rataţi capodopera wagneriană “Inelul Nibelungilor”

În Festival, publicul va  putea urmări în premieră şi întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner (1813- 1883) în anul în care se aniversează două secole de la naşterea compozitorului şi 130 de ani de la moartea sa. Capodopera wagneriană va fi interpretată de Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, sub bagheta lui Marek Janowski, în serile de 15, 16, 19 şi 22 septembrie şi există încă locuri libere.

Record de vânzări pentru concertele din deschiderea Festivalului

Ediţia XXI a Festivalului “George Enescu” a depăşit toate recordurile de vânzare: abonamentele puse în vânzare în reţeaua Eventim la finalul anului trecut s-au epuizat la doar două ore, în timp ce biletele individuale pentru concertele suţinute de Daniel Barenboim şi Radu Lupu în deschiderea Festivalului s-au epuizat în doar câteva minute. De asemenea, la mare căutare au fost concertele de la Ateneul Român, din seria “Recitaluri şi concerte camerale”. Un alt eveniment unic din acestă ediţie a Festivalului este prezenţa actorului american nominalizat de două ori la premiile Oscar John Malkovich la Bucureşti, care va urca pe scena Ateneului Român pentru a interpreta un criminal în serie, în opera “The Infernal Comedy”.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite