Patru scurtmetraje româneşti prezentate la Festivalul Internaţional de Film Next vor fi proiectate la ICR

Patru scurtmetraje româneşti prezentate la Festivalul Internaţional de Film Next vor fi proiectate la ICR

Patru scurtmetraje româneşti prezentate la Festivalul Internaţional de Film NexT vor fi prezentate la  Institutul Cultural Român

Joi, 24 august, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Român va avea loc o serie specială de proiecţii a patru scurtmetraje româneşti prezentate la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film NexT. Printre aceste scurtmetraje se numără şi câştigătorul trofeului pentru cel mai bun film românesc, „Prima noapte”, în regia lui Andrei Tănase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scurtmetrajului lui Tănase i se adaugă scurtmetrajul câştigător al premiului publicului la NexT 2017, „Pipa, sexul şi omleta”, în regia Ana-Mariei Comănescu, dar şi cele două scurtmetraje româneşti selecţionate în competiţia internaţională a festivalului: „Plecarea” (regia Cătălin Drăghici) şi „Ionaş visează că plouă” (regia Dragoş Hanciu). Proiecţia scurtmetrajelor va fi introdusă de către Oana Ghera, cea care alături de Massimiliano Nardulli semnează selecţia festivalului, după cum informează un comunicat de presă emis de organizatori. 
NexT Romanian Shorts este o selecţie de scurtmetraje româneşti care îşi propune să facă cunoştinţă publicului larg cu noile voci ale cinema-ului românesc, cu poveşti şi abordări stilistice cât mai diverse sau chiar inedite.
 
„Plecarea”, Cătălin Drăghici, 2017, 22' 
Un tată tânăr îşi împarte timpul între îndatoririle profesionale şi familie. Ziua aniversării fiului de trei ani şi promisiunea făcută acestuia sunt ameninţate de fuga contra-cronometru prin aglomeraţia oraşului, pentru munca sa de care depind mai multe persoane.

 
Imagine din scurtmetrajul „Ionaş visează că plouă” 
 
Ionaş visează că plouă, Dragoş Hanciu, 2017, 28’
 Bătrânul Ionaş trăieşte într-un sat izolat din Maramureş. El îşi petrece nopţile de vară păzindu-şi singur lanul de porumb de mistreţi. Pericolul cel mare este somnul, deoarece Ionaş ştie că atunci când doarme nu este conştient de ce se întâmplă în jur. Deşi lupta cu somnul şi mistreţii poate să pară mică, Ionaş duce un război cu timpul pe care nu îl poate învinge, realizând într-un final că este un simplu om. 
 
Pipa, sexul şi omleta, Ana Maria Comănescu, 2016, 23'
 Victor e atras de soţia lui Filip. Filip e atras de soţia lui Victor. Victor şi Filip sunt vecini, dar mai ales, prieteni. 
 
Prima noapte, Andrei Tănase, 2016, 17’ 
Intriga filmului este scurtă, însă complicaţiile ei – multiple. Ziua de naştere a lui Alex se apropie, iar tatăl său, Călin, i-a pregătit o surpriză foarte specială: prima noapte de dragoste cu o fată.
citeste totul despre: