Concert caritabil Jose Carreras

Concert caritabil Jose Carreras

Fundaţia Dinu Patriciu organizează, pe 4 octombrie, la Sala Palatului, un concert caritabil susţinut de tenorul Jose Carreras. Fondurile obţinute vor fi folosite în exclusivitate pentru a sprijini copiii buni la învăţătură, aflaţi în zonele afectate de inundaţii din Nordul Moldovei, în cadrul programului “Sponsorizează un Copil!”, pe care Fundaţia îl derulează deja de peste un an.     

Oedip – Enescu – Ionescu

Oedip – Enescu – Ionescu

În urmă cu 50 de ani, în septembrie, avea loc la Bucureşti premiera în România a operei lui George Enescu "Oedipe", la mult timp după premiera de la Paris. Cea mai recentă montare a capodoperei enesciene, semnată în 2003 de regizorul român stabilit în Franţa, Petrică Ionescu, a fost reluată cu acest prilej la Opera bucureşteană.

La Mulţi Ani, Leonard Cohen!

La Mulţi Ani, Leonard Cohen!

Pe 21 septembrie, Leonard Cohen împlineşte 74 de ani. În aceeaşi zi, va susţine un concert la Bucureşti, pe stadionul Arcul de Triumf, începând cu ora 19.00. "Leonard Cohen World Tour

Linişte, se înregistrează!

Linişte, se înregistrează!

Luna septembrie începe să aducă dinspre instituţiile de concert zvonuri despre ce se va întâmpla în acest sezon. Avem mai multe filarmonici, mai multe opere şi teatre li-rice, dar un singur

Muzica recomandari

Muzica recomandari

Nu rataţi! Alanis Morissette Albumul te ia prin surprindere din prima clipă. Începe cu o piesă de forţă, agresivă, "Citizen of the Planet", şi continuă cu o semi-baladă, "Underneath".

Cultură pentru insomniaci

Cultură pentru insomniaci

După muzee şi galerii, a venit rândul institutelor culturale să ne ţină treji toată noaptea de vineri spre sâmbătă, cu filme, expoziţii şi concerte. Se întâmplă în Capitală, la

Explozie de mărţişoare

Explozie de mărţişoare

Tradiţional sau modern, simbolul primăverii este răspândit prin tot Bucureştiul . Bucureştenii au posibilitatea să pătrundă în "bucătăria" de fabricare a mărţişorului bucovinean,

Povestea mărţişorului

Povestea mărţişorului

Obiceiul celebrează sosirea primăverii şi datează de acum 8.000 de ani, când mărţişoarele erau pietricele albe şi roşii înşirate pe o aţă. Simbolul şnurului confecţionat din cele

Am primit cutremurătoarea veste a morţii lui Victor Eskenasy, marţi puţin după ora prânzului. Eram în trenul care mă ducea la Cluj, la spectacolul de deschidere al „Festivalului Uniunii Teatrelor Europene”. Uitându-mă pe telefonul mobil, am fost lovit în plex de o postare de  pe o reţea socială a doamnei Monica Eskenasy Raicu. “Fratele meu drag şi-a luat abonament permanent la concertele îngerilor”.

În mod nespecific, pentru o producţie cu ştaif festivalier care a cules o recoltă apreciabilă de cronici elogioase, scena de debut, care durează fix 2 minute şi 15 secunde, ne ajută să ne facem o idee destul de clară despre personajele acestui film, despre relaţiile dintre acestea şi despre dezvoltarea ulterioară a acţiunii.

acum 7 zile · comentarii (2)

Ieri, la patru zile după cea mai recentă prezenţă în Bucureşti a maestrului Cristian Măcelaru, la Paris s-a anunţat că şeful de orchestră român va prelua începând cu 1 septembrie 2021 funcţia de director muzical al prestigioasei Orchestre Naţionale a Franţei. O titulatură care îi înscrie numele în galeria unor mari predecesori ca Lorin Maazel, Charles Dutoit, Kurt Masur, Daniele Gatti.

acum 9 zile · comentarii (0)

Se spune că odată doi draci tineri s-au îndrăgostit de aceeaşi femeie, din cetatea Sucevei. Dragostea lor era atât de aprinsă, încât n-a putut s-o oprească nici măcar Scaraoţchi. Ei îşi petreceau mai tot timpul printre oameni, încercând să cucerească inima acelei femei. Unul îi umplea grădinile de flori, iar celălalt - casetele de bijuterii.

acum 14 zile · comentarii (5)

Dacă în plan internaţional Festivalul George Enescu şi-a demonstrat şi în 2019 marele prestigiu, la nivel naţional, evenimentul muzical major devenit tradiţional, organizat la iniţiativa şi sub oblăduirea celebrei soprane Mariana Nicolesco, anume Festivalul şi Concursul Liedului românesc, s-a desfăşurat între 23 şi 27 octombrie la Bucureşti în Sala Mică a Ateneului Român.

acum 24 zile · comentarii (1)

Un pianist care astăzi are 28 ani şi un renume de invidiat, la nivel global. La ediţia 2017 a festivalului Enescu l-am putut admira şi noi pe scena Sălii Palatului. Este Daniil Trifonov, pianistul care vine din marea tradiţie pianistică rusă, considerat de mulţi un talent ieşit din comun, unul dintre cei mai  importanţi pianişti ai zilelor noastre.

acum 28 zile · comentarii (0)

Nu obişnuiesc să mai scriu videocronici. Spectacolul văzut în sală este suveran şi indispensabil, cu sonorităţi directe şi ultra fidele. În situaţia de faţă, abzic de la principiu pentru două motive. Primul este că Opera Maghiară din Cluj-Napoca, sub conducerea managerială a lui Szép Gyula, a programat o nouă primă audiţie în ţară, „Lombarzii”.

acum 29 zile · comentarii (0)

Iubire şi ură, istorie ori veşnicie, credinţă şi apostazie, sadism şi rezistenţă, paradis sau apocalipsă. Despre asta este vorba în filmul intitulat „Între chin şi amin” — o cutremurătoare ecranizare a „Fenomenului Piteşti” petrecut la începutul anilor 1950, înainte de moartea lui Stalin.

luna trecuta · comentarii (11)

... este genericul sub care s-a desfăşurat recent în Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti un Concert extraordinar dedicat personalităţii sopranei născută în Basarabia Lidia Lipkovskaia (1884-1958), organizat de instituţia de învăţământ superior muzical din Capitală şi Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, în colaborare cu Academia Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg.

luna trecuta · comentarii (0)
Postari Recente