Pe scurt

Pe scurt

Solişti străini în “Tosca” Astă-seară, la ora 18.30, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, pot fi ascultaţi, în opera “Tosca” de Puccini, soprana Georgina Lukacs din Ungaria

Evenimente din italia

Evenimente din  italia

Roma. “The Field – Euan MacDonald”. Galeria s.a.l.e.s. (Collosseo), până în 9 ianuarie 2009, “o expoziţie de sunete înregistrate pe vinil”. Torino . ”Paolo Mussat Sartor –

Licitaţii & Galerii

Licitaţii & Galerii

Christie’s, New York Studiu pentru „Agonie” În luna noiembrie, la Rockfeller Plaza, Casa Christie a înregistrat o serie de preţuri la licitaţia de artă a secolului XX. “Studiu pentru

Evenimente din spania

Evenimente din  spania

Madrid. „Mâinile albe nu jignesc”, de Calderon de La Barca, la Teatrul Pavon, 7 decembrie. Valencia. „Momente despre animale” - fotografie. Sala Ceramista Gimeno, Casa der cultura I

Picturi comestibile

Picturi comestibile

La Beijing a fost deschisă o expoziţie inedită cu replici după tablouri celebre de Picasso sau Rembrandt, realizate din legume. Ju Duoqi, autoarea tablourilor alcătuite din cartofi, ceapă, vinete sau varză, face parte din grupul creatorilor plastici care joacă un rol important în dezvoltarea artei contemporane chineze.

Pictori de azi în Balcicul de ieri

Pictori de azi  în Balcicul de ieri

Nouă artişti au încercat să surprindă spiritul cochetei staţiuni în care se află palatul Reginei Maria. Selecţia de lucrări din expoziţie este rezultatul unui proiect, început în anul 2000, cu intenţia de a regăsi un spaţiu privilegiat din punct de vedere spiritual şi artistic al României interbelice.

O poveste cu muzicieni la Berlin

O poveste cu muzicieni la Berlin

Tinerii interpreţi români se reunesc, iar concertele lor sunt o bună formă de promovare a imaginii României în lume.Se întâlnesc uneori, undeva în Europa, sub numele de Ensemble Contempo şi împărtăşesc bucuria de a face muzică de cameră împreună, chiar dacă locuiesc în oraşe şi ţări diferite.

Invitaţie la "Zambacu"

Invitaţie  la

La sfârşitul săptămânii trecute s-a redeschis pentru public Muzeul Zambaccian. Închisă timp de aproape opt luni pentru consolidare şi renovare, celebra casă Zambaccian, care a dat şi numele străzii pe care se găseşte, primeşte din nou vizitatorii într-o formulă muzeografică nouă şi cu o parte dintre lucrări restaurate.

Licitaţii & galerii

Licitaţii & galerii

Christie’s, New York Construcţie abstractă Într-o recentă şedinţă de licitaţii a Casei Christie’s, de la Rockfeller Plaza, în pofida crizei economice generalizate, s-au înregistrat

Muzica: recomandari

Muzica: recomandari

Nu rataţi ! dEUS Vantage Point (V2/Cooperative Music, 2008) “Eternal Woman” este un poem rock atât de rar încât nici nu credeai că există. “Smokers reflect” are puteri

Pe scurt

Pe scurt

Los Angeles B.B. King inaugurează Muzeul Grammy Foo Fighters, John Mayer şi B.B. King vor concerta la inaugurarea Muzeului Grammy din Los Angeles, pe 3 decembrie. Cu această ocazie se vor

Recoltă bogată de festivaluri

Recoltă bogată  de festivaluri

Luna noiembrie a venit cu cel puţin patru festivaluri muzicale majore doar la Bucureşti. În paralel se petrec - atât în Bucureşti, cât şi în ţară - şi alte evenimente muzicale, mai puţin notorii, dar la fel de interesante.

Horia Bernea, gesturi potrivite

Horia Bernea, gesturi potrivite

Muzeul Ţăranului Român prezintă o selecţie din opera mai puţin cunoscută a marelui pictor. Lucrările expuse provin, în cea mai mare parte, din colecţii particulare. Sunt desene, studii, acuarele dăruite de obicei de către artist prietenilor.

LicitaŢii & Galerii

LicitaŢii & Galerii

O natură statică de 20 de milioane de dolari Luna aceasta, o licitaţie desfăşurată la Rockfeller Plaza a demonstrat că, indiferent de criza economică, există încă bani pentru

Parisul, sub ocupaţia fotografilor

Parisul,  sub ocupaţia fotografilor

Capitala Franţei este timp de peste o lună locul de întâlnire al fotografilor din întreaga lume. Peste 100 de expoziţii, colocvii, work-shopuri au loc în timpul celei de a 15-a ediţii a Lunii Fotografiei de la Paris, ce se desfăşoară din doi în doi ani. Muzee, institute culturale, galerii sunt implicate în organizarea evenimentului-mamut.

Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).

Trei zile la rând, săptămânile trecute, trei orchestre de tineret sosite din Germania, Spania, din Anglia, ansambluri ale unor tineri luminoşi şi frumoşi, talentaţi şi pasionaţi, tineri care colindă pe diferitele meridiane culturale europene... au poposit la Ateneul Român, de asemenea în minunata sală de spectacole a Cazinoului din Sinaia.

acum 3 zile · comentarii (0)

După două săptămâni de tăcere absolută, ministerul culturii a anunţat ieri că a anulat pentru a doua oară concursul de proiecte de management de la ONB, în urma contestaţiei depuse de Antoniu Zamfir, directorul Operei Craiova şi candidat la conducerea instituţiei, o contestaţie dublată de reacţiile revoltate din societate şi din media faţă de modul de desfăşurare a probei orale a concursului.

acum 5 zile · comentarii (0)

La trei ani după primul film cu Omul-Furnică, „Omul-Furnică şi Viespea“, cu aceiaşi interpreţi principali, Paul Rudd, Evangeline Lilly şi Michael Douglas, este un reuşit film „de vară“, cu umor şi efecte speciale, care duce însă nivelul de fantasmagorie (pseudo-ştiinţifică) la un nivel inimaginabil nu mai departe de-acum câţiva ani.

acum 27 zile · comentarii (2)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

acum 30 zile · comentarii (0)

S-au împlinit în 5 martie 65 ani de la moartea lui Stalin – finalul uneia dintre cele mai negre perioade din istoria nu doar a Rusiei, ci a omenirii, în general. Zeci de milioane de oameni exterminaţi, în Uniunea Sovietică şi în lagărul comunist, destine frânte  - nici muzicienii nu au fost feriţi de impactul dur cu realitatea sovietică.

luna trecuta · comentarii (1)

Încheierea stagiunii de la Ateneu aparţine lui Leonard Bernstein. Fost discipol al lui Lenny, Christian Badea a ţinut să-i onoreze centenarul cu The Age of Anxiety, a doua simfonie a muzicianului american fiind, cred, prezentată în premieră în România.

acum 2 luni · comentarii (0)
Postari Recente