Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Cântăreţul britanic Iggy Pop (foto) a anunţat că a înregistrat un album de jazz inspirat din romanul “Posibilitatea unei insule “, al scriitorului francez Michel Houllebecq.

Umilinţele memoriei

Umilinţele memoriei

Expoziţia „In memoriam – Marcel Chirnoagă” este deschisă, până la 15 aprilie, la Muzeul Municipiului Bucureşti. Organizată la Palatul Şuţu, de Asociaţia Culturală „Marcel Chirnoagă” şi de Societatea Colec-ţionarilor din România, actuala expoziţie este una omagială.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Bucureşti Depeche Mode, în turneu “temperamental” Dave Gahan, vocalistul trupei Depeche Mode (foto), promite că noul turneu, intitulat “Tour of the Universe 2009”, care va include şi

Licitaţia recordurilor

Licitaţia recordurilor

Desfacerea la licitaţie a fabuloasei colecţii de artă Yves Saint Laurent şi Pierre Bergé a atins suma de 374.392.500 de euro. Cele 730 de piese propuse spre vânzare de Pierre Bergé&Associes şi Casa Christie’s la Grand Palais au constituit evenimentul săptămânii trecute pentru întreaga lume a artei.

Operă la radioul din maşină

Operă la radioul din maşină

Există alternative la vorbăria politică sau la hiturile pe care le transmit FM-urile. Traficul de vineri seară, combinat cu lapoviţa care pusese stăpânire pe Bucureşti, m-a adus în situaţia de a asculta începutul operei în concert „Herodiada” de Massenet la radio şi nu în sală.

Cartea de artă şi arta cărţii

Cartea de artă  şi arta cărţii

Albumul artistei Alma Redlinger acoperă jumătate de secol de creaţie. Nou intrată pe piaţa de carte, Editura Alexis propune o serie de publicaţii, intitulată "Artişti plastici români contemporani".

Nu rataţi, de ratat

Nu rataţi, de ratat

Keane Perfect Symmetry (Island, 2008) Un album agreabil, vioi şi expansiv, o surpriză neaşteptată din partea prea puţin promiţătorilor muzicieni britanici. O injecţie cu

Pe scurt

Pe scurt

Benicàssim Kings Of Leon cântă în Spania Trupele Kings of Leon (foto), Franz Ferdinand şi Paul Weller vor concerta la ediţia de anul acesta a Festivalului Benicàssim, care are loc între

Licitaţii & galerii

Licitaţii & galerii

Sotheby’s, New York Un manuscris celebru În şedinţa de licitaţii dedicată unei reputate colecţii de carte, o Biblie ebraică miniată , scrisă de Levi Ben Aaron Halfan din Florenţa în

Lecţie de deschidere multiculturală

Lecţie de deschidere multiculturală

Grigore Leşe i-a făcut pe cei 1.000 de spectatori aflaţi la Ateneu să cânte împreună cu rapsozii de pe scenă muzică românească vocală autentică. Ateneul a fost mai plin ca la cele mai importante concerte ale Festivalului „Enescu”. Şi chiar dacă nu contează, rămân convinsă că s-a venit, mai mult ca atunci, din snobism.

Picturile Şeherezadei

Picturile Şeherezadei

Editura RAO a lansat “1.001 de picturi de privit într-o viaţă”. Editat de Quintet Publishing sub coordonarea lui Stephen Farthing, volumul a fost inclus în colecţia “Enciclopedia RAO”, în traducerea semnată de Olivia-Carmen Birsăşteanu, Daniela Bojică şi Adina Petrescu.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Murcia. Opera de teatru pentru copii „Regina Zãpezii”, pusă în scenă de Compania „Fabula”, la Teatrul Villa de Molina din localitate, în 31 decembrie 2008. Las Palmas de Gran

Licitaţii & Galerii

Licitaţii & Galerii

Sotheby’s, New York Inele cu diamante Luna decembrie a atras mulţi amatori la vânzarea de bijuterii de la Rockfeller Plaza. Fără a atinge vreun record mondial, vedeta zilei a fost un inel cu

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Veneţia „Italics. Arta italiană între tradiţie şi revoluţie. 1969-2008”. Expoziţia va fi deschisă publicului până la data de 22 martie 2009, la Palazzo Grassi. Genova „Silvia

Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).

acum 2 zile · comentarii (0)

Trei zile la rând, săptămânile trecute, trei orchestre de tineret sosite din Germania, Spania, din Anglia, ansambluri ale unor tineri luminoşi şi frumoşi, talentaţi şi pasionaţi, tineri care colindă pe diferitele meridiane culturale europene... au poposit la Ateneul Român, de asemenea în minunata sală de spectacole a Cazinoului din Sinaia.

acum 4 zile · comentarii (0)

După două săptămâni de tăcere absolută, ministerul culturii a anunţat ieri că a anulat pentru a doua oară concursul de proiecte de management de la ONB, în urma contestaţiei depuse de Antoniu Zamfir, directorul Operei Craiova şi candidat la conducerea instituţiei, o contestaţie dublată de reacţiile revoltate din societate şi din media faţă de modul de desfăşurare a probei orale a concursului.

acum 6 zile · comentarii (0)

La trei ani după primul film cu Omul-Furnică, „Omul-Furnică şi Viespea“, cu aceiaşi interpreţi principali, Paul Rudd, Evangeline Lilly şi Michael Douglas, este un reuşit film „de vară“, cu umor şi efecte speciale, care duce însă nivelul de fantasmagorie (pseudo-ştiinţifică) la un nivel inimaginabil nu mai departe de-acum câţiva ani.

acum 28 zile · comentarii (2)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

luna trecuta · comentarii (0)

S-au împlinit în 5 martie 65 ani de la moartea lui Stalin – finalul uneia dintre cele mai negre perioade din istoria nu doar a Rusiei, ci a omenirii, în general. Zeci de milioane de oameni exterminaţi, în Uniunea Sovietică şi în lagărul comunist, destine frânte  - nici muzicienii nu au fost feriţi de impactul dur cu realitatea sovietică.

luna trecuta · comentarii (1)