Între comedie şi copilărie

Între comedie  şi copilărie

Opera Comică pentru Copii din Bucureşti a pus în scenă capodopera pucciniană „Gianni Schicchi“, într-o montare adresată celor mici.O distribuţie entuziastă a realizat un spectacol alert, cu acest opus celebru, în care calitatea muzicii clasice a fost servită de un umor savuros.

Punct… şi de la capăt

Punct…  şi de la capăt

Galeria Point Contemporary a fost inaugurată recent, pe strada Icoanei, din Bucureşti, cu o dublă expoziţie.Plasată pe două niveluri, „ Point“ îşi propune să fie „o galerie de concepte şi atitudini vizuale“. 

Începutul şi sfârşitul lumii

Începutul şi sfârşitul lumii

Expoziţia „Trupul şi fiinţa“ a pictorului Vladimir Zamfirescu este deschisă până în 15 iulie, la Sala Dalles din Bucureşti. Artist cu rare apariţii în sălile de expoziţie, Vladimir Zamfirescu  a vernisat recent o amplă retrospectivă, cuprinzând picturi, desene şi colaje.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Formaţia Farfarello se alătură line up-ului festivalului Plai, care va avea loc între 11 şi 13 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara şi aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea festivalului Woodstock va prilejui prezentarea a 38 de melodii nelansate până în prezent.

Surprize ale orchestrelor radio

Surprize ale orchestrelor radio

Săptămâna viitoare vor avea loc două recitaluri deosebite: cel al Orchestrei de Cameră Radio, la Sala Auditorium, şi cel al Orchestrei Naţionale Radio, la Ateneul Român. Iubitorii de muzică clasică au avut parte de o serie de surprize, cea mai semnificativă fiind aceea că orchestrele radio au putut fi ascultate la Ateneul Român şi la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă.

Mondializarea artei

Mondializarea artei

Duminică s-a deschis Bienala de artă de la Veneţia, locul de întâlnire al artiştilor contemporani din întreaga lume. Ajunsă la a 53-a ediţie, expoziţia din oraşul Dogilor are tema „Making Worlds“, stabilită de noul ei director, suedezul Daniel Birnbaum.

Licitaţii & Galerii în lume

Licitaţii & Galerii în lume

Într-o licitaţie organizată recent, celebra casă Sotheby´s a propus lucrări de artă europeană a secolului al XIX-lea şi de artă orientală. Lucrarea „The Bathing Hour“ a pictorului spaniol Joaquín Sorolla (1863-1923) a fost vedeta zilei.

Jazzul spiritului ţigănesc, la Paris

Jazzul spiritului ţigănesc, la Paris

Festivalul Tzig’n’jazz s-a desfăşurat recent în capitala Franţei şi a avut mare succes.Este a doua oară când muzicieni români de jazz manouche se întâlnesc pe aceeaşi scenă într-un context festivalier, la a doua ediţie a Tzig’n’jazz, între 26 şi 28 mai.

Muzeul din deşert

Muzeul din deşert

Luvru din Abu Dhabi se va întinde pe o suprafaţă de 24.000 de metri pătraţi şi va fi gata în patru aniSăptămâna trecută, Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei, şi şeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, prinţul moştenitor din Abu Dhabi, au dat undă verde începerii construcţiei Muzeului Luvru pe teritoriu arab.

Licitaţii & galerii

Licitaţii & galerii

Sotheby’s, New York Peisaj din Franţa Cele două mari Case de licitaţie, Sotheby’s şi Christie’s, au organizat recent vânzări publice de artă modernă şi contemporană americană.

Fantasme şi metamorfoze

Fantasme şi metamorfoze

Reputatul artist-fotograf francez Felipe Ferré s-a entuziasmat, recent, de frumuseţile şi de mânăstirile Gorjului.Prezent la Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi“ de la Târgu-Jiu, Felipe Ferré, artist francez născut în Columbia, şi-a prezentat câteva dintre cărţile-albume difuzate pe ambele maluri ale Oceanului.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

La 4 iunie, montarea lui Andrei Şerban cu “Turandot” de Puccini va avea premiera la Washington National Opera şi soprana Angela Gheorghiu  şi tenorul Andrea Bocelli vor cânta la concertul de binefacere pentru reconstruirea Conservatorului din L’Aquila, distrus de cutremur.

Concert pentru un singur spectator

Concert pentru  un singur spectator

Violonistul Alexandru Tomescu i-a dedicat concertul de la Ateneu din 17 mai tatălui său, care plecase dintre cei vii cu numai câteva zile în urmă. Sala Ateneului Român a fost plină la finalul Turneului Stradivarius, aşa cum s-a întâmplat la toate celelalte treisprezece recitaluri cu acelaşi program susţinute de Alexandru Tomescu şi Horia Mihail între 15 aprilie şi 17 mai.

Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).

acum 5 zile · comentarii (0)

Trei zile la rând, săptămânile trecute, trei orchestre de tineret sosite din Germania, Spania, din Anglia, ansambluri ale unor tineri luminoşi şi frumoşi, talentaţi şi pasionaţi, tineri care colindă pe diferitele meridiane culturale europene... au poposit la Ateneul Român, de asemenea în minunata sală de spectacole a Cazinoului din Sinaia.

acum 7 zile · comentarii (0)

După două săptămâni de tăcere absolută, ministerul culturii a anunţat ieri că a anulat pentru a doua oară concursul de proiecte de management de la ONB, în urma contestaţiei depuse de Antoniu Zamfir, directorul Operei Craiova şi candidat la conducerea instituţiei, o contestaţie dublată de reacţiile revoltate din societate şi din media faţă de modul de desfăşurare a probei orale a concursului.

acum 9 zile · comentarii (0)

La trei ani după primul film cu Omul-Furnică, „Omul-Furnică şi Viespea“, cu aceiaşi interpreţi principali, Paul Rudd, Evangeline Lilly şi Michael Douglas, este un reuşit film „de vară“, cu umor şi efecte speciale, care duce însă nivelul de fantasmagorie (pseudo-ştiinţifică) la un nivel inimaginabil nu mai departe de-acum câţiva ani.

luna trecuta · comentarii (2)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

luna trecuta · comentarii (0)

S-au împlinit în 5 martie 65 ani de la moartea lui Stalin – finalul uneia dintre cele mai negre perioade din istoria nu doar a Rusiei, ci a omenirii, în general. Zeci de milioane de oameni exterminaţi, în Uniunea Sovietică şi în lagărul comunist, destine frânte  - nici muzicienii nu au fost feriţi de impactul dur cu realitatea sovietică.

acum 2 luni · comentarii (1)
Postari Recente