INTERVIU Aura Twarowska: „Îmi place să mă ocup de tineri, pentru că învăţându-i, învăţ“. Mezzosoprana cântă, la Sibiu, în Proms of Delight

INTERVIU Aura Twarowska: „Îmi place să mă ocup de tineri, pentru că învăţându-i, învăţ“. Mezzosoprana cântă, la Sibiu, în Proms of Delight

Una dintre vedetele Festivalului  Classics for Pleasure, cel mai mare festival clasic în aer liber din Ardeal, care se desfăşoară de joi până sâmbătă, la Sibiu, este mezzosoprana Aura Twarowska, care va cânta, în ultima seară, pe 17 august, la Proms of Delight, alături de Paula Iancic şi Mihai Urzicana. Dirijorul Filarmonicii din Sibiu va fi Juping Qian.

INTERVIU Mihaela Dragomir: „După Classics for Pleasure de la Sibiu, pregătim Cocursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales de la Bucureşti“

INTERVIU Mihaela Dragomir: „După Classics for Pleasure de la Sibiu, pregătim Cocursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales de la Bucureşti“

Mihaela Dragomir, preşedintele Asociaţiei Elite Art Club Unesco, recomandă programul Festivalului Classics for Pleasure, în perioada 15 – 17 august, la Sibiu. Classics for Pleasure este cel mai mare festival clasic în aer liber din Ardeal. De asemenea, în septembrie, în perioada 24-28 septembrie, în Bucureşti, va fi organizată a zecea ediţie a Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales.

Vedetele Festivalului Classics for Pleasure de la Sibiu

Vedetele Festivalului Classics for Pleasure de la Sibiu

În perioada 15 – 17 august 2019 Elite Art Club pentru Unesco organizează Classics for Pleasure – cel mai mare festival clasic în aer liber din Ardeal, la care sunt invitaţi în jur de 300 de artişti. Anul acesta festivalul a ajuns la a IX-a ediţie şi promite un program de excepţie pentru toate gusturile: musical, muzică simfonică, chitară clasică, muzică de film, toate în interpretarea unor artişti ce s-au remarcat pe marile scene ale lumii.

Vlad Ivanov, Julieta Szonyi, Pavel Bartoş şi Şerban Pavlu, pe scena Anonimul 2019

Vlad Ivanov, Julieta Szonyi, Pavel Bartoş şi Şerban Pavlu, pe scena Anonimul 2019

Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care se întâmplă între 5 şi 11 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, aduce în faţa publicului cineaşti români de marcă, dar şi de peste hotare. Actorii Vlad Ivanov, Julieta Szonyi, Şerban Pavlu şi Pavel Bartoş sunt doar câţiva dintre cei care au urcat pe scena Anonimul marţi, 6 august, pentru a prezenta publicului cele mai noi producţii la care au lucrat.

Filmul „Monştri.“, de Marius Olteanu, premiat cu Golden Mimosa, pentru cel mai bun scenariu, la Herceg Novi, în Muntenegru

Filmul „Monştri.“, de Marius Olteanu, premiat cu Golden Mimosa, pentru cel mai bun scenariu, la Herceg Novi, în Muntenegru

Scris şi regizat de Marius Olteanu, Monştri. obţine o nouă distincţie internaţională la cel mai important festival de film din Muntenegru. O poveste despre compromisuri şi decizii finale în viaţa de cuplu, pelicula a fost premiată cu Trofeul Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu la cea de-a 33-a ediţie a Filmski Festival Herceg Novi.

Start la Festivalul Anonimul, cu premiere şi proiecţii speciale

Start la Festivalul Anonimul, cu premiere şi proiecţii speciale

Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care începe astăzi, 5 august, propune publicului filme în premieră în România, proiecţii speciale, un program special dedicat regizorului Sergei Loznitsa, care va fi recompensat anul acesta cu Trofeul Anonimul pentru contribuţia sa la frumuseţea cinematografiei universale, dezbateri, precum şi o serie de concerte şi DJ set-uri.

Şi englezii au un complex de inferioritate asemănător cu al nostru în ceea ce priveşte muzica. Purcell e prea vechi, Haendel e german (deşi a compus Messiah pe un libret în limba engleză) şi aşa mai departe, ajungând să se considere „The Land Without Music” (ţara fără muzică) prin comparaţie cu eterna rivală Franţa sau cu Germania, ce să mai zicem de Italia.

acum 2 zile · comentarii (2)

Sigur că profilul simfonic rămâne central în programele festivalului, cu toate inserturile lirice. După Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Polish National Radio Sumphony Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, despre care am notat anterior, au urmat la Bucureşti alte importante ansambluri. Nu înseamnă că, în recital sau concert, pe afiş nu au apărut nume de cântăreţi renumiţi sau opere în primă audiţie românească.

acum 4 zile · comentarii (0)

Se observă că la această ediţie, opusurile lirice sunt mai prezente ca înainte. Nu sunt chiar foarte multe, dar să nu uităm că opera este în primul rând spectacol şi, din acest punct de vedere, programul prevede numai o seară cu „Oedipe”, obligatorie, la Opera Naţională Bucureşti. În rest, totul concertant, provenit din spaţii stilistice de secol XX şi baroc – preclasic - clasic.

acum 8 zile · comentarii (0)

După o adevărată defilare a orchestrelor Berlineze (Philharmoniker şi Rundfunk) comandate de doi dirijori de origine rusă (Kirill Petrenko şi Vladimir Jurowski), a venit rândul Orchestrei Naţionale a Franţei să cucerească inimile spectatorilor de la Sala Palatului. Iar pentru a atinge acest scop, Emmanuel Krevin a pregătit o adevărată strategie.

acum 12 zile · comentarii (0)

Se află în plină desfăşurare Ediţia a XXIV-a, la fel de abundentă precum celelalte, pe durata obişnuită de ceva vreme, peste trei săptămâni. Sub Înaltul Patronaj al şefului statului român – documentul de acordare i-a fost înmânat directorului Artexim, Mihai Constantinescu, la conferinţa de presă din ziua inaugurării evenimentului, sub Preşedinţia de Onoare a celebrului Zubin Mehta şi direcţiunea artistică a lui Vladimir Jurowski.

acum 14 zile · comentarii (1)

Recunosc că motto-ul Festivalului de anul acesta, „Lumea în armonie” mi s-a părut o găselniţă de PR, o formulă generică şi foarte corect politică. Am trăit cu această percepţie luni de zile, până acum câteva zile, când mi-am dat seama că gata! Festivalul acesta pe care-l aşteptăm timp de doi ani, chiar începe.

acum 19 zile · comentarii (3)

Întâlnirea mea cu Caragiale în ipostaza de statuie semnată Baraschi s-a petrecut spre sfârşitul anilor 60, când, în Bucureşti, nu se afla, din câte ştiu eu, nici măcar un bust al genialului dramaturg şi prozator şi analist social-politic şi pamfletar care nemurise Capitala „ţărişoarei“, deşi, la începutul deceniului pomenit, tot „ţărişoara“ îi consacrase un jubileu cu participare internaţională.

acum 20 zile · comentarii (1)
Postari Recente