Opera, gătită în straie de bal, în ultima noapte a anului 2012

Opera, gătită în straie de bal, 
în ultima noapte a
anului 2012

Spectacolul „Liliacul“, preluat la Covent Garden, este regizat de John Cox  Fotografii: ONB

Maratonul Revelionului  de la Opera Naţională Bucureşti va aduce pe 31 decembrie, în lumina rampei, opereta „Liliacul“ a celebrului teatru  londonez  Covent Garden

Ştiri pe aceeaşi temă

Opera Naţională Bucureşti (ONB) a oferit din 2005 pentru prima oară publicului şansa de a petrece momentul unic al nopţii dintre ani în sala şi în foaierul teatrului liric. Anul acesta, chiar dacă Opera Naţională are un nou director, pe regizorul Răzvan Ioan Dincă, tradiţia se păstrează.

Astfel,  pentru al şaptelea an consecutiv, pe 31 decembrie, spectatorii se vor bucura de muzica lui
Strauss - fiul, un spectacol cu o distribuţie de excepţie. Pe lângă opereta „Liliacul“, spectatorii vor avea parte de o tombolă, de o cină festivă şi de foc de artificii. Startul petrecerii se dă pe 31 decembrie, ora 18.00, cu celebra operetă  „Liliacul“,   a cărei premieră  a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien“, pe 5 aprilie 1874.

Marca Covent Garden

Producţie a celebrului teatru liric londonez Royal Opera House (Covent Garden), spectacolul de la ONB este regizat de John Cox, iar scenografia îi aparţine Juliei Trevelyan – Oman. Momentele de balet vor fi interpretate de  Monica Petrică, Mariya Lozanova şi Shuhey Yoshida. Soliştii vocali, balerinii, orchestra şi corul ONB – coordonat de maestrul Stelian Olariu – vor evolua sub bagheta dirijorului Vlad Conta.

Din distribuţie vor face parte printre alţii Marian Pop, Crina Zancu, Petre Burcă, Mihaela Işpan, Lucian Corchiş sau Valentina Tudose. Baritonul Marian Pop, solist care va interpreta rolul lui Eisenstein, a fost aplaudat pe scene renumite din străinătate, de la Opera din Philadelphia, la Teatrul din Basel şi Opera de Stat din Viena. Rolul lui Frosch va fi interpretat de Pavel Bartoş, actor al Teatrului Odeon.

„Balul prinţului Orlofsky“

Întregul eveniment este reunit sub titlul „Maratonul Revelionului la Opera Naţională Bucureşti“, devenit în noiembrie 2010 marcă înregistrată.  Pe lângă artiştii mentionaţi, la fel ca în fiecare an, o serie de invitaţi-surpriză vor participa la „Balul prinţului Orlofsky“ din actul al II-lea.

Miercuri, 28 decembrie, se pun în vânzare biletele pentru pachetul complet (cină, tombolă şi bilet spectacol). Pachetul la Maratonul Revelionului la Opera Naţională Bucureşti costă 420 de lei, la care se adaugă costul tombolei (10 lei) si preţul biletului la spectacol „Liliacul “ (65 de lei). 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările