Notarii publici au donat 100.000 de lei pentru „Cuminţenia Pământului”

Notarii publici au donat 100.000 de lei pentru „Cuminţenia Pământului”

Cuminţenia Pământului, greu de răscumpărat

Notarii publici din România se alătură eforturilor Ministerului Culturii de a readuce în patrimoniul cultural naţional sculptura lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului", participând cu suma de 100.000 lei la subscripţia publică organizată de Guvernul României pentru achiziţionarea acestei opere, potrivit comunicatului UNNPR.

"Tezaurul cultural naţional ne aparţine tuturor şi trebuie să ne asumăm împreună responsabilitatea protejării şi menţinerii acestei fascinante opere de artă în spaţiul public, spre a-şi găsi locul binemeritat în cadrul Muzeului Naţional de Artă al României", au transmis notarii publici din România.
 
Campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia pământului", lansată (oficial în luna mai) de Guvenul României şi Ministerul Culturii se va derula până pe 30 septembrie, suma totală care trebuie strânsă fiind de şase milioane de euro. Până la data de 1 august s-a strâns suma de 361.098 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările