Nonconformistul lumii clasice: Hauschka, pianistul nominalizat anul acesta la Oscar, Bafta şi Globul de aur, concertează pe 9 mai la Bucureşti

Nonconformistul lumii clasice: Hauschka, pianistul nominalizat anul acesta la Oscar, Bafta şi Globul de aur, concertează pe 9 mai la Bucureşti

Muzica lui Hauschka, inclusă pe coloana sonoră a filmului “Lion”

ARTmania Classics prezintă Hauschka la Bucureşti, marţi, 9 mai, de la ora 19.00, la Cinema Elvira Popesco. Muzica lui Hauschka, inclusă pe coloana sonoră a filmului “Lion” – cu Dev Patel şi Rooney Mara în rolurile principale.

Ştiri pe aceeaşi temă


ARTmania Classics prezintă Hauschka la Bucureşti, marţi, 9 mai, de la ora 19.00, la Cinema Elvire Popesco. Muzica lui Hauschka, inclusă pe coloana sonoră a filmului “Lion” – cu Dev Patel şi Rooney Mara în rolurile principale - , a fost nominalizată, anul acesta la cele mai prestigioase trofee ale lumii, OSCAR, BAFTA şi Globul de Aur, iar cel mai nou dintre albumele sale, “What If”, este considerat cel mai valoros material discografic din strălucita sa carieră.

Cu o abordare muzicală specială, plasată în zona în care post-rock-ul întâlneşte clasicul de avangardă, Hauschka este considerat unul dintre cei mai buni pianişti ai lumii, împătimit de muzică şi virtuoz al pianului modificat. Experimentează zone acustice de confluenţă şi se aventurează în genuri hibride, de la electro şi techno la rock, într-un stil seducător şi accesibil. Plin de vitalitate, dinamic, o explozie de bucurie, Hauschka îşi transformă pianul într-o cutie magică şi îndrăzneşte să-i redefinească sunetul într-un ritm experimental contemporan.

Evenimentul de la Bucureşti este dedicat melomanilor, iubitorilor de muzică clasică şi ascultătorilor curioşi să experimenteze neconvenţionalul artistic contemporan. Hauschka are un portofoliu impresionant, cu peste zece materiale complexe de studio, ediţii speciale de viniluri, a susţinut concerte în locuri inedite şi are un grup devotat de fani din cercurile de audiţii exclusiviste, adepţii curentelor Fluxus sau melomani care care preferă minimalismul lui Arvo Pärt, geniul lui John Cage sau întreg universul estetic al unor artişti ca Philip Corner, Max Richter sau Sylvain Chauveau.

Biletele pentru concertul Hauschka, din data de 9 Mai 2017, mai pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online, de pe kompostor.ro. Preţurile variază între 70 şi 130 lei.

Este posibil ca astfel de sunete să iasă dintr-un pian? – se întreabă critica internaţională, evaluând la superlativ universul estetic al unui artist complex şi creativ, o lume sensibilă, ca o pictură care amestecă infinite texturi de sentimente  şi stări de spirit, în colaje moderniste. Pianistul german Hauschka, unul dintre cei mai important muzicieni contemporani, va concerta în România pe 9 Mai 2017, de la ora 19.00, la Sala Cinema Elvire Popesco din Bucureşti. Evenimentul este o iniţiativă ARTmania Classics, în parteneriat cu Jazz Fan Rising. 

METAFORELE PIANULUI MODIFICAT. Hauschka este unul dintre cei mai cunoscuţi virtuozi ai pianului modificat – un instrument al cărui sunet este alterat prin inserarea unor obiecte între sau pe corzi, ciocănele sau amortizoare. Muzica lui are o identitate clară, iar abordarea sa unică a fost dintotdeauna, spune critica, provenită din resorturi profunde, instinctive, dar şi cultivate, dintr-o dragoste puternică pentru ritm. Haushka este un artist care cunoaşte pianul în totalitate şi nu se teme să îl abordeze cu sensibilitate şi dinamism, bazându-se pe rigorile clasice pentru a explora surse contemporane de inspiraţie.

De reascultat înainte de concert: “The Prepared Piano” din 2005 – esenţial pentru a înţelege profunzimea stilului Hauschka, “Salon des Amateurs” din 2011 - pentru experimentări ritmice techno dezvoltate la pian. Nu în ultimul rând, trebuie parcurse şi cele mai noi două materiale de studio – “Abandoned City” şi “A NDO C Y” - din 2014 şi 2015, pentru a înţelege devenirea universului Hauschka şi pentru dezvoltarea unui orizont de aşteptare perfect compatibil cu evenimentul de la Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările