Noaptea Albă a Galeriilor va avea loc pe 24 aprilie

Noaptea Albă a Galeriilor va avea loc pe 24 aprilie

A noua ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor va avea loc pe 24 aprilie

În 24 aprilie 2015 va avea loc o nouă "Noapte Albă a Galeriilor". Patruzeci de galerii şi 34 de spaţii alternative îşi vor deschide porţile în noaptea de 24 aprilie, oferind în buna tradiţie a Nopţii Albe a Galeriilor, un program dinamic de expoziţii şi evenimente dedicate artei contemporane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflată la cea de-a noua ediţie, Noaptea Albă a Galeriilor animă scena culturală locală, galeriile de artă, spaţiile alternative şi instituţiile culturale, alcătuind împreună o nouă hartă a Bucureştiului, "o reţea fluidă care se extinde de la o ediţie la alta, incluzând noi spaţii şi zone din oraş tot mai îndepărtate de centru". 
 
Astfel, cultura contemporană acţionează şi influenţează structuri sociale, îşi asumă implicarea directă în schimbarea oraşului, nu doar prin acţiuni pasagere, ci printr-o prezenţă consecventă, dublată de responsabilitatea faţă de publicul vizat. Şi în acest an publicul va fi invitat să parcurgă traseul galeriilor pe bicicletă, susţinând încă o dată prezenţa în oraş a unor mijloace de transport cât mai putin invazive, atât pentru fluidizarea traficului urban, cât şi pentru creşterea confortului în spaţiul public.
 
La prima ediţie a NAG din 2007 au participat douăsprezece galerii din Bucureşti. Ediţia a doua (2008) a reunit paisprezece spaţii. La cea de-a treia ediţie, în 2009, numărul participanţilor s-a dublat, ajungându-se la douăzeci şi opt de spaţii, iar în 2010 la patruzeci de spaţii. 
 
La a cincea ediţie evenimentul s-a extins şi în Cluj. La aceeaşi ediţie Bucureştiul a marcat pe harta sa 54 de galerii şi spaţii alternative. NAG#6 a prezentat publicului 30 de galerii şi spaţii alternative, iar în cadrul NAG#7, ediţia din 2013, harta a cuprins 54 de spaţii. Ediţia NAG#8 din 23 mai 2014 a înregistrat cel mai mare numar de participanţi prin prezenţa a peste 70 de galerii şi spaţii alternative. 
 
Programul şi lista geleriilor participante se găsesc pe site-ul evenimentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările