Nicolae Voiculeţ, concert inedit în grădina Institutului Cultural Român din Bucureşti

Nicolae Voiculeţ, concert inedit în grădina Institutului Cultural Român din Bucureşti

Nicolae Voiculeţ va cânta în curtea Institutului Cultural Român

Seria spectacolelor din grădina ICR continuă miercuri, 16 septembrie 2015 de la ora 20, cu un concert de nai susţinut de Nicolae Voiculeţ.

Nicolae Voiculeţ, interpret, compozitor şi dirijor, a urmat Liceul de Muzică „George Enescu“ şi Academia Naţională de Muzică, unde l-a avut ca maestru pe Gheorghe Zamfir.
 
Abordează genuri muzicale variate, de la folclor, muzică clasică, muzică sacră la jazz, muzică contemporană şi pop. A concertat pe scene de prestigiu din întreaga lume, fiind ovaţionat în Franţa, Spania, Republica Cehă, Germania, Austria, Ungaria, Marea Britanie, SUA, Japonia, Thailanda şi Italia. Nicolae Voiculeţ a înfiinţat, în 1993, la Chicago, prima şcoală de nai din Statele Unite. 
 
A susţinut mai multe concerte caritabile,  printre care unele pentru victimele uraganului Katrina şi pentru supravieţuitorii cutremurului din Japonia. A fost decorat cu distincţia Meritul Cultural al României în Grad de Cavaler.

Intrarea la concertul de miercuri este liberă, în limita locurilor disponibile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: