Muzicalul „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare“, în premieră pe scena Teatrului Excelsior

Muzicalul „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare“, în premieră pe scena Teatrului Excelsior

Răzvan Mazilu

Teatrul Excelsior prezintă, în premieră naţională, în zilele de 4 şi 5 iulie, de la ora 19.00, musicalul "Our Ladies of Perpetual Succour" /"Fecioarele noastre grabnic ajutătoare" de Lee Hall, un spectacol care poartă semnătura regizorală şi coregrafică a lui Răzvan Mazilu.

Ştiri pe aceeaşi temă

La doar doi ani de la premiera sa mondială, pe scena Traverse Theatre din Edinburgh, urmată de un parcurs spectaculos pe scena National Theatre din Londra, musicalul a fost distins în primăvara aceasta cu Premiul „Laurence Olivier” pentru Noua Comedie.

Musicalul are la bază romanul The Sopranos (Sopranele) de Alan Warner, care prezintă povestea a şase prietene, eleve ale unei şcoli catolice de fete din oraşul scoţian Oban. Vizita lor la Edinburgh, cu ocazia unei competiţii corale la care participă, se transformă într-o experienţă iniţiatică tumultoasă care dezlănţuie impulsurile latente ale adolescenţei în acte de teribilism. Poveştile complicate şi captivante ale celor şase adolescente sunt mixate într-un cocktail muzical de partituri clasice şi hituri pop-rock ale anilor 70, ce amplifică această aventură a urgenţei autodescoperirii şi explorării limitelor cu orice risc, transformând-o într-un show exploziv care are toate ingedientele succesului de public. Spectacolul realizat de Răzvan Mazilu alături de echipa sa artistică este un show din toate punctele de vedere: o explozie de culoare, interpretări vocal-actoriceşti remarcabile, exuberanţă, abundenţă sonoră şi vizuală şi, nu în ultimul rând, strălucire. O „odă” neconvenţională închinată tinereţii şi prieteniei, sub semnul devizei „Carpe Diem”, dar şi o infuzie de sentimentalism, brutalitate, stridenţă, limbaj ireverenţios şi umor, ce dezvăluie contrastul izbitor dintre pofta de viaţă a unor adolescente aflate în zorii maturizării şi viitorul sumbru dictat chiar de propria lor precocitate.

Distribuţia

(în ordinea indicată de autor)
Orla – Alina Petrică
Chell – Meda Topîrceanu
Kay – Aylin Cadîr / Ioana Mărcoiu
Manda – Daniela Tocari
Kylah – Oana Puşcatu
Fionnula – Ana Bianca Popescu

Orchestra
Adina Cocargeanu – pian
Imola Tamás – percuţie
Andreea Archip – pian
Dana Georgescu – chitară bas

Regia şi coregrafia: Răzvan Mazilu
Traducerea: Carmen Stanciu
Scenografia: Romana Ţopescu, Dragoş Trăistaru
Orchestraţia şi adaptarea muzicală: Lucian Vlădescu
Light Design: Alin Popa
Pregătirea muzicală: Gönül Abdula
Asistent coregrafie: Raluca Nicolae
 Selecţia muzicală: Răzvan Mazilu şi Lucian Vlădescu

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările