Muzica marilor compozitori ai lumii va răsuna, timp de o săptămână, la Sibiu

Muzica marilor compozitori ai lumii va răsuna, timp de o săptămână, la Sibiu

Biserica Romano-Catolică din Sibiu, locul în care se va desfăşura, în 2014, Festivalul Internaţional de Muzică FOTO: Wikipedia

Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu – Hermannstadt se va afla, anul viitor, la prima ediţie şi va însemna o săptămână (24-31 mai 2014) de concerte susţinute de tineri muzicieni români împreună cu artişti de renume internaţional. Pe 24 mai anul acesta, festivalul va fi anunţat printr-un concert de gală la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime“ din Sibiu, locul unde se va desfăşura săptămâna muzicală din 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul va cuprinde „Anotimpurile“, de Antonio Vivaldi, cu ansamblul baroc La Stravaganza - solist Giuliano Carmignola, şi Simfonia „Jupiter“ K. 551, de Wolfgang Amadeus Mozart, interpretată de orchestra Mozart Kammerphilharmonie, sub bagheta dirijorului Christian Badea.

Iniţiatorul festivalului este dirijorul român de renume internaţional Christian Badea, recunoscut pentru activitatea sa muzicală în cele mai mari centre artistice ale lumii, de la Carnegie Hall şi Metropolitan Opera din New York la Suntory Hall din Tokyo, Concertgebouw din Amsterdam, Opera de Stat din Viena, Salle Pleyel din Paris şi Sydney Opera. Dirijorul a înfiinţat Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică în 2011, „din dorinţa de a sprijini dezvoltarea artistică a generaţiei tinere de muzicieni români, prin colaborarea cu cei mai mari artişti ai lumii“.

Pe durata desfăşurării festivalului, 24 - 31 mai 2014, va avea loc şi Academia Festivalului, creată pe modelul atelierelor pictorilor Renaşterii, unde artişti consacraţi vor împărtăşi din experienţa lor tinerilor muzicieni români, printr-o colaborare colegială. Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu - Hermannstadt este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi organizată de 
Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările