Proiectul „Scriitori contemporani la muzeu”, lansat la Muzeul Literaturii, în prezenţa scriitoarei Nora Iuga

Proiectul „Scriitori contemporani la muzeu”, lansat la Muzeul Literaturii, în prezenţa scriitoarei Nora Iuga

Afişul proiectului "Scriitori contemporani la muzeu"

Sâmbătă, 6 mai, Muzeul Naţional al Literaturii Române lansează un proiect inedit de dialogare între scriitori şi public, denumit „Scriitori contemporani la muzeu”. Evenimentul va avea loc în prezenţa scriitoarei Nora Iuga.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul Naţional al Literaturii Române inaugurează sâmbătă, 6 mai, proiectul „Scriitori contemporani la muzeu”. Invitată pentru această primă serie de evenimente este scriitoarea Nora Iuga care, timp de 4 ore, în intervalul orar 13-17 va deveni gazda expoziţiei de bază din noul sediu al muzeului, de pe Strada Creţulescu nr.8.

Muzeul îşi propune o deschidere mai mare către un public cât mai variat, iar programul „Scriitori contemporani la muzeu” presupune dialogarea între publicul vizitator şi scriitorii invitaţi, fie despre scrierile acestora, fie despre operele autorilor prezenţi în expoziţia de bază a MNLR. De asemenea, publicul va avea ocazia să primească volume cu dedicaţiile invitaţilor, să participe la lecturi publice din operele scriitorilor gazde, dar şi să citească manuscrise dăruite muzelui de către autorii preferaţi, după cum arată un comunicat de presă emis de Muzeul Naţional al Literaturii Române. 

Nora Iuga (4 ianuarie 1931, Bucureşti; numele la naştere: Eleonora) este poetă, prozatoare şi traducătoare. Debutul editorial are loc în 1968, cu „Vina nu e a mea”. 
A fost de patru ori distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România. În 1980, pentru volumul „Opinii despre durere”; în 1994, pentru romanul „Săpunul lui Leopold Bloom”; în 1998, pentru traducerea romanului lui Günter Grass, ”Toba de tinichea”; şi în 2000, pentru „Sexagenara şi tânărul”.
În intervalul mai 2009 – mai 2010, a beneficiat de o bursă DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst) – cea mai importantă bursă acordată de statul german unui scriitor străin. Mai multe dintre cărţile autoarei au fost traduse şi publicate în Germania, Franţa, Italia, Elveţia, Spania, Bulgaria şi Slovenia. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi membră PEN-Club.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările