Muzeul Naţional al Ţăranului Român lansează un spaţiu destinat creaţiei contemporane

Muzeul Naţional al Ţăranului Român lansează un spaţiu destinat creaţiei contemporane

Muzeul Naţional al Ţăranului Român lansează un spaţiu destinat creaţiei contemporane

Muzeul Naţional al Ţăranului Român lansează, marţi, un spaţiu destinat creaţiei contemporane. Prima expoziţie găzduită în acest spaţiu va fi „(Auto)ficţiuni”. Aceasta va fi disponibilă până pe 20 mai, de miercuri până duminică, în intervalul orar 13:00 - 20:00. Intrarea este gratuită.

„Expoziţia de deschidere propune trei artişti cu limbaje foarte diferite de expresie, judecând prin prisma metodelor prin care îşi dezvăluie universurile personale. Este o intersecţie de bule individuale pe un teren neutru de joc. Olimpiu Bandalac (n. 1955), Raluca Ilaria Demetrescu (n. 1969) şi Giuliano Nardin (n. 1978) sunt artişti care lucrează şi trăiesc în Bucureşti, deci ale căror corpusuri de lucrări au fost generate în acelaşi areal cultural. Ce îi leagă pe cei trei în expoziţia '(Auto)ficţiuni' este un filon al sensibilităţii, care se manifestă fie prin elemente de (auto)reflexie şi (auto)ficţiune - cazul Ralucăi Ilaria Demetrescu sau prin candoarea unui univers atât de personal, precum cel al lui Giuliano Nardin, până la metoda unei cercetări aproape medicale, de laborator, a volatilităţii vieţii în toate mediile ei (antropice sau naturale) la Olimpiu Bandalac", se precizează într-un comunicat transmis pentru Agerpres.

Propunerea de a transforma această sală într-un teren de experiment artistic este o iniţiativă care urmăreşte să coaguleze o comunitate nouă formată din artişti activi pe scena de artă şi urmăritorii ei.

Unul dintre obiectivele acestui program este cartografierea unei reţele de artişti şi curatori care să colaboreze pe un teren instituţional, într-un cadru programatic actual, un obiectiv secundar constând în monitorizarea procesului de creaţie ca act artistic în producţii noi culturale.

Ilina Schileru, coordonator de programe speciale, este cea care va face selcţia artiştilor ale căror lucrări vor fi expuse în noul spaţiu al MNŢR. Programele de care se ocupă aceasta constă în producţia de expoziţii de artă contemporană cu artişti români şi străini şi workshopuri de incluziune socială prin artă pentru copii români, imigranţi şi refugiaţi, având ca tutori inclusiv artişti care vor expune în noul spaţiu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările