Muzeograful Dragoş Neamu a fost numit director interimar al Muzeului Naţional de Artă al României. El va deţine funcţia până la concursul de la sfârşitul lunii

Muzeograful Dragoş Neamu a fost numit director interimar al Muzeului Naţional de Artă al României. El va deţine funcţia până la concursul de la sfârşitul lunii

Dragoş Neamu (38 de ani), noul director al Muzeului Naţional de Artă

Muzeograful Dragoş Neamu a fost suspendat din funcţia de consilier pentru muzee şi industrii culturale şi creative al ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, şi numit director interimar al Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), funcţie pe care o exercită de la sfârşitul lunii martie. Neamu este un profesionist reputat, dar spune că nu va candida la funcţia de director al celei mai importante instituţii muzeale din ţară.

Muzeograful Dragoş Neamu a afirmat că Roxanei Theodorescu, fostul director al instituţiei muzeale, nu i s-a propus interimatul.

„Doamnei Theodorescu nu i s-a propus interimatul. I s-a dat şansa de a participa la un concurs deschis, unde îşi poate revalida mandatul în situaţia în care se dovedeşte a fi mai bună decât ceilalţi contracandidaţi“, a declarat Neamu, pentru News.ro.

El a adăugat că nu va participa la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al MNAR.

„Este mai mult decât seducător şi ofertant un Muzeu Naţional de Artă al României din pespectivă managerială, numai că, dincolo de faptul că sunt consilierul Ministrului Culturii, suspendat pe perioada acestui mandat interimar, este şi o sarcină pe care mi-aş dori să o duc la capăt, aşa cum mi-am asumat-o şi i-am promis ministrului, din momentul în care am fost propus pentru funcţia asta“, a spus Dragoş Neamu.

Potrivit Ministerului Culturii, în perioada 12-14 aprilie se va face selecţia dosarelor pentru postul de manager al MNAR, urmând ca între 15 şi 22 aprilie să fie analizate proiectele de management, iar din 25 până pe 27 aprilie acestea vor fi susţinute în cadrul interviului. Rezultatele vor fi publicate în termen de 24 de ore de la încheierea etapei a doua.

Ministrul Vlad Alexandrescu a afirmat, în luna martie, că MNAR este o instituţie ”îngheţată”. ”MNAR stă prost sau foarte prost, este un muzeu îngheţat”, a afirmat ministrul Culturii, la o întâlnire informală cu presa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: