„Mr. Blues“ A.G. Weinberger, recital în prima zi a Festivalului „Dilema Veche” VIDEO

„Mr. Blues“ A.G. Weinberger, cu un nou proiect muzical, la Adevărul Live

Cel mai bun muzician de blues al României, A.G. Weinberger a fost invitat în studioul Adevărul Live, unde a vorbit despre noua sa formulă de band, AG Weinberger 4th, care va participa într-un recital de excepţie în prima zi a Festivalului Dilema Veche (26-28 august).

Ştiri pe aceeaşi temă


INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

 
Noua formulă de band, AG Weinberger 4th, recrează în stil propriu un univers muzical de înaltă ţinută, piese din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker sau selectia din compoziţiile proprii sunt redimensionate şi filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeaşi sensibilitate şi aceeaşi amprentă solară universului muzical abordat.
 
AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de către critica de specialiate Mr. Blues al României.
 
În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare. În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.
 
”Nashville Calling”, întâiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial.
 
B.B. King l-a considerat “un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”. Are 11 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, a fost iniţiatorul şi fondatorul emisiunii „Acadeaua, cea mai dulce emisiune”, difuzată pe Radio Romania Tineret între 1995 şi 2000 şi pe TVR 2 între 2012 şi 2013. A fost producator şi realizator pentru emisiunea radiofonică „Delfinariu” difuzată pe Radio Contact între 1995 şi 2000 şi emisiunea TV „Interzis FM”, difuzată pe TVR1 în 2011.
 
În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de către Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.
 
În anul 2016 a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum si cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues”- ”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.

 
AG Weinberger va putea fi văzut şi ascultat într-un mod inedit, în cadrul festivalului Dilema Veche, care va avea loc la Alba Iulia, în perioada 26 - 28 august. Mai exact, formula AG Weinberger 4th va urca în prima zi a evenimentului pe scena amplasată în curtea interioară a Unităţii Militare UM01684. Este primul eveniment public ce se va desfăşura în această locaţie, care din anul 2017 va trece din patrimoniul MApN în cel al Municipiului Alba Iulia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările