„Monştri.“, în regia lui Marius Olteanu, selectat în Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary

„Monştri.“, în regia lui Marius Olteanu, selectat în Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary

Regizorul Marius Olteanu, alături de protagoniştii din „Monştri.”, Judith State şi Cristian Popa                FOTO: Adi Marineci

„Monştri.“, debutul în lungmetraj al lui Marius Olteanu, ajunge la Festivalul de la Karlovy Vary, în secţiunea ”Another View”, dedicată unora „dintre cele mai remarcabile filme ale momentului“, conform organizatorilor.

„Regizat cu amplă empatie, acest studiu despre relaţii care abordează tabuu-rile sociale a fost unul dintre cele mai distincte debuturi ale Berlinalei din acest an”, scriu organizatorii festivalului de la Karlovy Vary despre alegerea filmului lui Olteanu. 

„Monştri.“, care a avut premiera la Berlinala 2019, unde a fost şi singurul film românesc selectat la ediţia din 2019 a acestui festival, prezintă ceea ce ar putea fi ultimele 24 de ore din viaţa unui cuplu, Dana şi Arthur, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc împreună, dar şi că îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu. 

Din cauza  nevoilor, convingerilor, opţiunilor lor de viaţă. Protagoniştii, căsătoriţi de mult timp, trăiesc o poveste de dragoste atipică. Una din întrebările ridicate de film este „Care ar fi cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poţi da celuilalt?”. 

Filmul observă şi pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent şi să decidă până la final cine sunt „monştrii“.
 
Lungmetrajul îi are în distribuţie pe: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Şerban Pavlu, Dorina Lazăr, Gabriel Răuţă. Imaginea este semnată de Luchian Ciobanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: