„Monştri.“ câştigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel, în cadrul secţiunii Forum a Berlinalei 2019

„Monştri.“ câştigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel, în cadrul secţiunii Forum a Berlinalei 2019

Secvenţă din Monştri.                                                               Foto: Luchian Ciobanu

Descris de Variety ca fiind un „debut remarcabil şi surprinzător”, filmul „Monştri.“ al lui Marius Olteanu a fost apreciat şi de juriul format din cititori ai cotidianului german Tagesspiegel şi câştigă titlul de Cel mai bun film din secţiunea Forum la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Monştri.“ a întrunit voturile celor nouă reprezentanţi ai acestui juriu independent, care se reuneşte încă din 2007 în cadrul Berlinalei. Juriul şi-a motivat alegerea prin faptul că regizorul Marius Olteanu foloseşte un limbaj vizual deosebit pentru a descrie natura multistratificată a unei relaţii aflată sub presiunea unei societăţi în care aderarea la norme primează.

Singurul lungmetraj românesc selectat la Berlin, Monştri. descrie o zi din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur, căsătoriţi de mult timp, trăiesc o poveste de dragoste atipică. Una din întrebările ridicate de film este „Care ar fi cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poţi da celuilalt?”. Filmul observă şi pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent şi să decidă până la final cine sunt „monştrii“.

Lungmetrajul „Monştri.“ îi are în distribuţie pe: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Şerban Pavlu, Dorina Lazăr, Gabriel Răuţă.

Monştri. este o producţie Parada Film şi Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Foto: Carla Fotea, Judith State şi Claudiu Mitcu, la ceremonia de acordare a premiului. 

Producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Robert Fiţa. Coproducător: Marius Olteanu.

Distribuit de Transilvania Film în toamna anului 2019.

Cea de-a 69 ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin se încheie duminică, 17 februarie.

Festivitatea de acordare a premiilor juriilor oficiale ale Berlinalei are loc sâmbătă, 16 februarie, începând cu ora 20.00, şi poate fi urmărită în direct pe site-ul festivalului, berlinale.de. România este reprezentată la această ediţie a Berlinalei de „Monştri.“, selectat la secţiunea Forum.

Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: