Ministrul Culturii Corina Şuteu, premiată la gala CNDB

Ministrul Culturii Corina Şuteu, premiată la gala CNDB

Centru Naţional al Dansului Bucureşti a premiat-o pe ministrul culturii FOTO: Facebook/ Corina Şuteu

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) i-a premiat pe 10 decembrie, pe Brynjar Åbel Bandlien şi Rui Catalão, Maria Baroncea, Miki Branişte, grupul „CONTEMP” (prin Adina Cezar) şi Simona Deaconescu, în cadrul galei #PremiileCNDB2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase coregrafi, performeri şi manageri culturali au primit tradiţionalele cărămizi gravate şi diplomele desenate de Dan Perjovschi la a treia ediţie a Premiilor CNDB.
 
Ceremonia a avut loc la sala Stere Popescu, iar în cadrul celei de-a treia ediţii a Premiilor CNDB au mai primit diplome jurnaliştii Dana Bergheş (SUB25), Cătălina Miciu (Scena9) şi Gabriel Sandu (Beau Monde), pentru recenziile unor spectacole găzduite de Centrul Naţional al Dansului pe care autorii le-au înscris în concursul #VăzutlaCNDB (1 octombrie - 1 decembrie 2016).
 
Gala a inclus secvenţe muzicale performate de membrii proiectului „Istoria cântată a dansului românesc” - coordonat de Paul Dunca şi Eduard Gabia - şi sprijinit de CNDB prin selecţia de programe şi proiecte 2016. Trupa Omelette a încheiat evenimentul cu un concert la care artiştii şi publicul au dansat împreună pe scena sălii Stere Popescu.
 
Laureaţii Premiilor CNDB 2016 au fost selectaţi în urma nominalizărilor făcute de board-ul artistic al instituţiei şi de premianţii din 2014 (Ioan Tugearu, Silvia Ghiaţă, Alexandra Pirici şi Manuel Pelmuş, Mihai Mihalcea, Cosmin Manolescu, Mihaela Alexandra Dancs) şi 2015 (Liana Tugearu, Mădălina Dan, Miriam Răducanu, Eduard Gabia, Florin Fieroiu).
 
Aceştia şi-au motivat astfel alegerile:
 
Brynjar Åbel Bandlien şi Rui Catalão - pentru implicarea lor în dansul contemporan românesc ca deschizători de drumuri la începutul unei noi etape şi pentru proiectele realizate  în România.
 
Maria Baroncea - pentru viziunea progresistă exprimată în cadrul formatelor propuse la CNDB de-a lungul timpului, precum Miercurea lejeră sau Cooperativa performativă.
 
Miki Branişte - pentru consecvenţa cu care a promovat, produs şi susţinut dansul contemporan în ultimii zece ani, prin intermediul festivalului internaţional Temps d’Images.
 
Adina Cezar - Grupul CONTEMP - pentru crearea unor cadre alternative, a unor creaţii artistice inedite în timpuri deloc favorabile şi pentru încurajarea şi susţinerea tinerilor. Doamna Miriam Răducanu, una dintre cele mai importante personalităţi din istoria dansului contemporan autohton, a descris-o pe Adina Cezar drept un „creator de mare importanţă pentru introducerea şi dezvoltarea dansului contemporan în Româniа“, într-un mesaj citit de artistul Mihai Mihalcea aka Farid Fairuz.
 
Simona Deaconescu - pentru dezvoltarea unei noi direcţii artistice în dansul contemporan românesc prin organizarea Bucharest International Dance Film Festival.
 
Ministrul Culturii, doamna Corina Şuteu, a fost protagonista unui moment special în debutul ceremoniei, primind un trofeu din partea CNDB şi o diplomă din partea comunităţii de dans contemporan semnată de toţi cei prezenţi la eveniment. Potrivit acestora, Corinei Şuteu i-a fost recunoscut meritul istoric de a fi transformat nişte promisiuni în realitate, prin semnarea documentelor care au transferat sala Omnia în administrarea CNDB, o decizie la fel de importantă precum cea prin care s-a înfiinţat această instituţie.
 
De asemenea, administratorul CNDB, domnul Cornel Frantz, a primit un premiu special din partea instituţiei pentru dedicarea şi seriozitatea cu care lucrează în culisele dansului contemporan de peste jumătate de deceniu, ca administrator al CNDB.
 
Ca în fiecare an, Premiile CNDB sunt de excelenţă, recunosc o valoare şi nu ierarhizează. De asemenea, ca în anii trecuţi, diplomele oferite de CNDB sunt desenate de Dan Perjovschi, iar trofeele sunt sub forma unor cărămizi gravate şi scrise cu foiţă de aur.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările