Ministerul Culturii: Teatrele, galeriile de artă private se văd fără veniturile obţinute din piaţa liberă. Profesiile liberale vor primi sprijin de la Guvern

Ministerul Culturii: Teatrele, galeriile de artă private se văd fără veniturile obţinute din piaţa liberă. Profesiile liberale vor primi sprijin de la Guvern

Ministerul Culturii

Liviu Brătescu scrie pe Facebook că domeniul culturii este unul din cele mai afectate în această perioadă, el făcând referire în special la la artiştii independenţi sau la organizatorii de evenimente.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Suntem la minister şi lucrăm pentru ca administraţia domeniului cultural să funcţioneze într-un regim cât mai apropiat de normalitate dată fiind situaţia deosebit de complicată prin care trecem. Domeniul nostru este unul dintre cele mai afectate în această perioadă sub raport economic, şi mă gândesc în primul rând la artiştii independenţi sau la organizatorii de evenimente. Teatrele, galeriile de artă private care s-au închis se văd astăzi fără veniturile obţinute din piaţa liberă. Suntem solidari cu aceştia, iar în perioada următoare cu siguranţă şi profesiile liberale vor primi sprijin din partea Guvernului României în cadrul pachetului de măsuri economice“, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Culturii, Liviu Brătescu.

El consideră că izolarea socială impusă de pandemia de coronavirus “vine ca o lovitură puternică asupra culturii, o zonă care şi aşa era afectată de consumul foarte scăzut“.

“Ţine de fiecare dintre noi să continuăm să cumpărăm şi carte, şi muzică, şi filme româneşti – fie şi doar online şi să ne gândim la ziua în care vom putea reveni cu multă bucurie (şi mult mai des!) în sălile de spectacole“, adaugă Liviu Brătescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: