Mihai Şora: Victimele din 10 august vor trebui să aibă multă răbdare. După 30 de ani de la mineriade, Iliescu şi alţii care au dat ordine nu sunt condamnaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Şora: "Cand nedreptatea devine lege, rezistenta devine datorie"      FOTO: Facebook/ Mihai Şora
Mihai Şora: "Cand nedreptatea devine lege, rezistenta devine datorie"      FOTO: Facebook/ Mihai Şora

Mihai Şora scrie că victimele din 10 august vor trebui să aibă multă răbdare, scriitorul menţionând că, după 30 de ani de la mineriade, Ion Iliescu şi alţii care au dat ordine şia-u construit cariere politice sau militare şi nu sunt condamnaţi.

Mihai Şora scrie pe pagina sa de Facebook că sunt voci care încearcă să bagatelizeze acţiunea represivă din 10 august, s-o arunce în derizoriu sau, mai grav, s-o justifice.

”De obicei, sunt vocile celor cu agendă clară. Ceilalţi, victimele din 10 august, cei care aşteptăm ca responsabilii – şefi ori executanţi – să fie traşi la răspundere, cu toţii va trebui să avem multă răbdare. După aproape 30 de ani de la Mineriade, încă nu vedem o condamnare a lui Ion Iliescu şi a altora, care au dat atunci ordine, aceiaşi care, ulterior, şi-au clădit falnice cariere (politice sau militare), aceiaşi care – deşi urmăriţi penal pentru crime împotriva umanităţii –, au conştiinţa împăcată, dorm liniştiţi, rescriu istoria şi ne explică doct că nici nu au existat Mineriade”, subliniază Şora.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite