Metropolitan Opera transmite online, gratuit, spectacole-capodoperă din ultimii 14 ani

Metropolitan Opera transmite online, gratuit, spectacole-capodoperă din ultimii 14 ani

Metropolitan Opera                  FOTO: EPA

„Carmen”, de Bizet, „La Bohème”, de Puccini, şi „La Traviata”, de Verdi, se numără între spectacolele pe care Metropolitan Opera le-a transmis online, gratuit, în criza COVID-19. După ce în acest weekend vom putea asculta online opere de Wagner, săptămâna viitoare vor fi transmise şi alte capodopere: "Dialogul Carmelitelor", "Bărbierul din Sevilla", "Pescuitorii de perle", "Norma", "Macbeth".

Ştiri pe aceeaşi temă

"Siguranţa şi securitatea publicului şi a angajaţilor noştri este cea mai mare prioritate a Met'', iar prin anularea performanţelor respectăm recomandările autorităţilor, ale Ministerului Sănătăţii şi ale Centrelor pentru Controlul Bolilor (CDC), se precizează în anunţul de pe site-ul instituţiei Metropolitan Opera. Instituţia şi-a concediat angajaţii în perioada următoare din cauza răspândirii COVID-12.

Costul biletelor deja achiziţionate a fost virat în contul Met Opera al clienţilor, care poate fi donat ca o contribuţie deductibilă din impozit sau folosit pentru a cumpăra bilete pentru un viitor spectacol în stagiunile 2019-20 sau 2020-21. Totodată, se poate solicita o rambursare completă la metoda de plată iniţială.

Metropolitan Opera a iniţiat programul „Nightly Met Opera Streams”, pe site-ul propriu, în încercarea de a oferi, în continuare, publicului acces la spectacole de operă.

„În aceste vremuri extraordinar de dificile, am vrea să oferim consolare iubitorilor de operă”, a spus managerul Peter Gelb, într-un comunicat. „În fiecare seară, vom oferi o diferită bijuterie din colecţia noastră din ultimii 14 ani”.

Streamingul va fi gratuit şi va începe, în fiecare seară, la ora locală 19.30. Fiecare spectacol va fi disponibil online timp de 20 de ore. 

Luni 30 martie:
Dialogul Carmelitelor - Poulenc’s Dialogues des Carmélites 
Distribuţie: Isabel Leonard, Adrianne Pieczonka, Karita Mattila, dirijor Yannick Nézet-Séguin. Din 11 mai 2019. 

Marti, 31 martie:
Bărbierul din Sevilla - Rossini’s Il Barbiere di Siviglia
Distribuţie: Joyce DiDonato, Juan Diego Flórez, Peter Mattei, dirijor Maurizio Benini. Din 24 martie 2007.

Miercuri, 1 aprilie
Nixon in China- John Adams’s Nixon in China
Distribuţie: Janis Kelly and James Maddalena, dirijor John Adams. Din 12 februarie, 2011.

Marti, 2 aprilie
Don Carlo - Verdi’s Don Carlo
Distribuţie: Marina Poplavskaya, Roberto Alagna, Simon Keenlyside,Ferruccio Furlanetto, dirijor Yannick Nézet-Séguin. Din 11 Decembrie 2010.

Vineri, 3 aprilie
Pescuitorii de perle - Bizet’s Les Pêcheurs de Perles 
Distribuţie: Diana Damrau, Matthew Polenzani, Mariusz Kwiecien, dirijor Gianandrea Noseda. Din 16 ianuarie  2016.

Sambata, 4 aprilie
Macbeth - Verdi’s Macbeth
Distributie: Anna Netrebko, Joseph Calleja, Željko Lučić, René Pape, dirijor Fabio Luisi. Din 11 octombrie 2014.

Duminica, 5 aprile
Norma - Bellini’s Norma
Distributie: Sondra Radvanovsky, Joyce DiDonato, Joseph Calleja, Matthew Rose, dirijor Carlo Rizzi. Din 7 octombrie 2017.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: