Meryl Streep îi pune la punct pe toţi rasiştii: „Cu toţii suntem africani“

Meryl Streep îi pune la punct pe toţi rasiştii: „Cu toţii suntem africani“

Actriţa Meryl Streep (66 de ani)

Meryl Streep a creat vâlvă în seara de 11 februarie cu răspunsul său adresat criticilor care au remarcat faptul că în juriul Berlinalei nu sunt incluse persoane de culoare: „Există un miez de umanitate care străbate fiecare cultură, şi, în fond, cu toţii suntem la origine din Africa. Suntem toţi africani, suntem toţi berlinezi“, a spus actriţa, citată de revista „Variety“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin a început joi seară, avându-l ca invitat special pe George Clooney şi prezentând în competiţie filme inedite care tratează teme conexe crizei refugiaţilor.

Juriul internaţional care va decerna trofeele Ursul de Aur şi Ursul de Argint în cadrul uneia dintre cele mai importante competiţii de producţii de film din întreagă lume este prezidat de anul acesta de actriţa Meryl Streep şi îi are în componenţă pe: Lars Eidinger (Germania), Nick James (Marea Britanie), Brigitte Lacombe (Franţa), Clive Owen (Marea Britanie), Albă Rohrwacher (Italia) şi Măłgorzata Szumowska (Polonia).

Meryl Streep, preşedinta juriului, a creat vâlvă joi seară cu răspunsul său adresat criticilor care au remarcat faptul că în juriul Berlinalei nu sunt incluse persoane de culoare: „Există un miez de umanitate care străbate fiecare cultură, şi, în fond, cu toţii suntem la origine din Africa. Suntem toţi africani, suntem toţi berlinezi“, a spus actriţa, citată de revista „Variety“ şi de agenţia Mediafax.

Meryl Streep, născută în 1949, a câştigat în 2012 premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul "Doamna de Fier/ The Iron Lady". Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câştigat de Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din "Kramer contra Kramer" şi "Alegerea Sophiei". Meryl Streep are, în total, 19 nominalizări la Oscar. Cu filme precum "Vânătorul de cerbi", "Podurile din Madison County" şi "Julie şi Julia", Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.

Citeşte şi:

Meryl Streep şi Clive Owen decid soarta Berlinului

Berlinala s-a deschis cu un film cu George Clooney

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările