Margareta Pâslaru i-a oferit actorului Ştefan Iancu premiul pentru originalitate interpretativă, la premiera de gală a filmului „Un pas în urma serafimilor”

Margareta Pâslaru i-a oferit actorului Ştefan Iancu premiul pentru originalitate interpretativă, la premiera de gală a filmului „Un pas în urma serafimilor”

Actorul Ştefan Iancu alături de Margareta Pâslaru

„Un pas în urma serafimilor”, debutul în lungmetraj al lui Daniel Sandu, a avut premiera de gală, joi seară, la Hollywood Multiplex din Bucureşti, unde Margareta Pâslaru i-a oferit actorului Ştefan Iancu, protagonistul filmului, premiul pentru originalitate interpretativă, în valoare de 1.000 de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premiul de Originalitate „Margareta Pâslaru” este acordat anual, începând din 2010. Au fost recompensaţi cu acest trofeu Andrei Ciobanu (2010), Bernice Chitiul (2011), Alina Manole (2012), Călin Grigoriu (2013), Eva Radu (2014), Dan Iliuţă (2015) şi Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” (2016).

„În tinereţe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim «numele» spre binele altora", este motto-ul artistei care va împlini, în curând, 60 de ani de activitate. „Lucrul pe multiple planuri mi-a fost răsplătit atât de public, cât şi de experţi. La rândul meu, am  susţinut  tineri de viitor, fie la Tinerimea Română, fie prin emisiuni radiofonice, mai întâi la Radio Actualităţi, apoi la Radio Cultural, continuând la Radio Clasic. Îngrijorarea provocată de mimetismul vizibil pretutindeni m-a determinat, în 2010, să iniţiez un premiu anual pentru originalitate interpretativă”, declară Margareta Pâslaru.

                                                                                            Actorul Ştefan Iancu (Foto: cinemagia.ro)

Născut pe 26 decembrie 1997, Ştefan Iancu a interpretat roluri în peste zece producţii româneşti şi străine, lungmetraje şi filme de televiziune.

A făcut parte din distribuţia unor filme precum „Kyra Kyralina” (2014), de Dan Piţa, „Walking with the enemy” (2013), de Mark Schmidt, şi „Amintiri din epoca de aur”(2009), proiect de Cristian Mungiu. A împărţit, la vârsta de cinci ani, platoul de filmare cu Keira Knightley şi câţiva ani mai târziu, cu Steven Segal.

Despre cea mai recentă experienţă a sa, „Un pas în urma serafimilor”, Ştefan Iancu spune că este una dintre cele mai frumoase de până acum. 

„Totul a început de la Daniel Sandu. M-a impresionat prin profesionalismul de care a dat dovadă. Mi-a oferit un anumit grad de certitudine şi am ştiut că mă pot încrede în el”, a spus Ştefan Iancu. 

Margareta Pâslaru, (foto: dreapta) cântăreaţă, actriţă de teatru şi film şi producător de televiziune, a debutat la finalul anilor 1950. Între filmele în care a jucat se numără „Veronica”, „Gloria nu cântă” şi „Expresul de Buftea”.

Este prima solistă de muzică uşoară care a primit la Cannes Trofeul M.I.D.E.M., în 1969, după ce în România a câştigat Discul de Aur în 1968. La începutul anilor 1980 s-a mutat în Statele Unite şi de atunci participă şi organizează campanii umanitare. Palmaresul său cuprinde peste 700 de înregistrări, rezultat al colaborării cu 65 de compozitori, dar şi al interpretării unor piese din repertoriul străin.

În 1996, a devenit membru de onoare UNICEF pentru promovarea artei muzicale româneşti şi protecţia copilului, iar în 2000, cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti. A primit, în 2013, Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, decoraţia fiind înmânată de principesa Margareta, în numele regelui Mihai I. În 2016, Margareta Pâslaru a fost recompensată cu placheta ”Artist plurivalent”, premiul de excelenţă pentru întreaga carieră oferit de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film.

„Un pas în urma serafimilor”, lungmetrajul de debut al lui Daniel Sandu, rulează de vineri în cinematografe din 35 de oraşe din ţară, iar proiecţii de gală în prezenţa echipei sunt programate să aibă loc la Piatra Neamţ, Focşani şi Sibiu.

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Iniţial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv. Nu după multă vreme, împreună cu alţi trei colegi, este etichetat de consiliul şcolii drept elev-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

„Un pas în urma serafimilor” îi are în rolurile principale pe Ştefan Iancu şi Vlad Ivanov, distribuţia fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ştefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu şi Radu Botar.

Scenariul şi regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, imaginea aparţine lui George Dăscălescu, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu, costumele de Cireşica Cuciuc, scenografia este semnată de Adrian Cristea, iar Marius Leftărache s-a ocupat de sound-design. Producători sunt Ada Solomon şi Ioana Drăghici.

citeste totul despre: