Lungmetrajul „Mănuşi Roşii“ al lui Radu Gabrea, proiectat la Budapesta

Lungmetrajul „Mănuşi Roşii“ al lui Radu Gabrea, proiectat la Budapesta

Filmul „Mănuşi Roşii“ a fost selecţionat la Festivalurile Internaţionale de la Sao Paolo, Levante International Film Festival-Italia, precum şi la Festivalul de la Noordelijk (Olanda) FOTO cinemagia.ro

Lungmetrajul „Mănuşi Roşii“, în regia lui Radu Gabrea, va fi proiectat, pe 7 august, la Institutul Cultural Român din Budapesta, în cadrul programului „Film Klub – Filme româneşti de azi“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul „Mănuşi Roşii“ este o adaptare a bestsellerului cu acelaşi titlu al scriitorului Eginald Schlattner şi prezintă ancheta la care a fost supus un tânăr student sas, Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări, dezlănţuită de Securitatea română în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria.

Actorul Alexandru Mihăescu joacă rolul principal, iar în distribuţia peliculei se regăsesc şi nume precum Andi Vasluianu, Udo Schenk, Marcel Iureş, Mircea Rusu, Dan Aştilean, Ion Grosu, Victoria Cociaş şi Ioana Iacob.

Radu Gabrea a fost decorat de preşedintele Christian Wulff cu Ordinul Crucea de Cavaler a Ordinului pentru Merite al Republicii Federale Germania. Regizorul debutează în 1969 cu filmul de lung metraj „Prea mic pentru un război atât de mare“, care a fost premiat la Festivalul de la Locamo, în 1970. În acelaşi an, realizează primul serial de televiziune din România: „Urmărirea“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările