Lungmetrajul „Aferim!“, de Radu Jude, în cursa pentru EFA People’s Choice Award VIDEO

Lungmetrajul „Aferim!“, de Radu Jude, în cursa pentru EFA People’s Choice Award VIDEO

Imagine din filmul „Aferim!“

Lungmetrajul „Aferim!“, pentru care Radu Jude a primit trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin 2015, se numără printre cele 12 pelicule propuse de Academia Europeană de Film la categoria premiul publicului, potrivit europeanfilmawards.eu.

„Aferim!“ este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească, la începutul secolului XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma). Din distribuţie mai fac parte Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc şi Alexandru Bindea.

Printre filmele incluse la această categorie se află ”The Danish Girl” (Marea Britanie, 2015), de Tom Hooper, ”The Lobster” (Marea Britanie, Irlanda, 2015), de Yorgos Lanthimos, ”Julieta” (Spania, 2016), de Pedro Almodóvar, ”Body” (Polonia, 2015), de Małgorzata Szumowska, şi ”A War” (Danemarca, 2015), de Tobias Lindholm.

În fiecare an, EFA People’s Choice Award permite cinefililor de pe continent să voteze filmul preferat. Printre peliculele care au primit acest trofeu se numără ”Volver” (Spania, 2006), de Pedro Almodóvar, ”Head-On” (Germania, 2004), de Fatih Akin, ”Amélie” (Franţa, 2001), de Jean-Pierre Jeunet, ”La Vita e Bella” (Italia, 1997), de Roberto Benigni, iar anul trecut, laureatul a fost ”La isla mínima/ Marshland” (Spania), de Alberto Rodríguez.

Până pe 31 octombrie, cinefilii pot vota filmul preferat pe site-ul Academiei şi au ocazia, astfel, să participe la cea de-a 29-a gală a European Film Awards, care are loc pe 10 decembrie, la Wroclaw, care anul acesta este una dintre cele două Capitale Europene ale Culturii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările