Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc, la Berlin

Lunga
Noapte a Scurtmetrajului Românesc, la Berlin

Imagine de la filmările scurtmetrajului „Colecţia de arome”, în regia lui Igor Cobileanski, ce va fi prezentat la Berlin    FOTO Facebook

Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc, un proiect al Institutului Cultural Romând din Berlin, va avea loc pe 30 ianuarie, începând cu ora 22.00, eveniment în cadrul căruia vor fi proiectate mai multe filme scurte recente, realizate de cei mai în vogă regizori români şi moldoveni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe filme scurte, care abordează diferite tematici, regizate de cineaşti români şi moldoveni, printre care Igor Cobileanski şi Iulia Rugină, vor fi proiectate Berlin în penultima zi a lunii, cu prilejul evenimentului Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc. Aceasta se va desfăşura la cinematograful de artă fsk Kino, din cartierul Kreuzberg, informează un comunicat citat de Mediafax.

Programul evenimentului aduce pe marele ecran o selecţie de scurtmetraje recente cu tematici diferite: de la poveşti de dragoste, despre alienarea omului modern, situaţii extreme, crize existenţiale, rivalitate, indecizii până la inimi zdrobite şi naivităţi copilăreşti. Prin acest proiect ICR Berlin îşi propune prezentarea unor cineaşti români din noul val, dar şi din alte generaţii.

Profitând de selecţionarea a două lungmetraje româneşti la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin („De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, care va avea premiera mondială în secţiunea Panorama, şi „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, care a fost selectat în competiţia oficială), ce se va desfăşura în perioada 5 - 15 februarie, ICR Berlin propune această lungă noapte de scurtmetraje pentru a prezenta nume noi din rândul regizorilor români, consacraţi şi proaspeţi absolvenţi ai şcolilor de film din România.

Filmele prezentate sunt: „Copacul” (regia Mihai Sofronea), „Colecţia de arome” (regia Igor Cobileanski), „Plimbare” (regia Mihaela Popescu ), „Jurnal#2/ Journal #2” (regia Adina Pintilie), „12 Minute” (regia Nicolae Constantin Tănase), „Cai putere” (regia Daniel Sandu), „Să mori de dragoste rănită” (regia Iulia Rugină), „Fals pozitiv” (regia Octav Chelaru), „O lume nouă” (regia Toma Peiu & Luiza Pârvu), „Claudiu şi crapii” (regia Andrei Tănase).

Proiecţiile vor avea loc în prezenţa regizorilor Mihai Sofronea, Andrei Tănase şi Octav Chelaru, care vor sta la dispoziţia publicului pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările