Lumea muzicală românească şi-a desemnat câştigătorii

Lumea muzicală
românească şi-a desemnat câştigătorii

Mircea Tiberian, cel mai important jazzman român din 2012, potrivit Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România

Astăzi au fost decernate Premiile Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pe anul 2012, cele mai importante distincţii din domeniul muzical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uniunea de creaţie a muzicienilor din România a premiat de la simfonii, la piese camerale, de la lucrări corale, la pop sau jazz, de la spectacol muzical, la cărţi de muzică.

Premiul pentru lucrare simfonică i-a fost acordat compozitorului Călin Ioachimescu, pentru „Concerto for flute and orchestra”, tânăra compozitoare Diana Rotaru a primit Premiul pentru lucrare multimedia, pentru „Hypnagogia, pentru grup solistic, orchestră de cameră şi sunete preînregistrate”, iar Carmen Cârneci a fost recompensată pentru piesa camerală „Doiniri, pentru 2 flaute”.

În privinţa muzicii vocale, Premiul pentru lucrare vocal-simfonică i-a fost acordat lui Gerge Balint, pentru Opera „MAIISM”, „5 Rondeluri pe versuri de Alexandru Macedonski” de Alexandra Cherciu a primit Premiul pentru lucrare vocal-instrumentală, iar compozitorului Dan Buciu i-a fost acordat Premiul pentru lucrare corală amplă - lucrarea „Frica – pe versuri de Marin Sorescu”.

Zona de jazz şi pop i-a avut câştigători pe Mircea Tiberian, pentru proiectul „Inside out”, pe Jolt Kerestely, pentru melodiile „Anii mei flori de tei”, „Lacrima”, „Prinţesa mea”, „De câte ori”, pe versuri de Carmen Aldea Vlad, iar Premiul pentru spectacol a mers la Dumitru Lupu, pentru comedia „Cătun Fericit”.

Cărţile despre muzică au fost şi ele recompensate: Florinelei Popa i-a fost premiat volumul „Serghei Prokofiev” (Premiul pentru istoriografie), iar lui Dinu Ciocan i-a revenit Premiul pentru sistematică muzicală, pentru „O teorie semiotică a interpretării muzicale” (vol. II).

Premiul pentru întreaga activitate i-a fost acordat muzicologului Octavian Lazăr Cosma.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările