Lucrări de Picasso, Miro şi Warhol, donate Cubei de un filantrop american

Lucrări de Picasso, Miro şi Warhol, donate Cubei de un filantrop american

Gilbert Brownstone a donat 120 de lucrări grafice de Pablo Picasso, Joan Miro şi Andy Warhol

Filantropul american Gilbert Brownstone, stabilit în Franţa de mulţi ani, a oferit Muzeului de Arte Plastice din Cuba 120 de lucrări grafice de Pablo Picasso, Joan Miro şi Andy Warhol - luni seara, la Havana - în cadrul unei ceremonii la care au participat preşedintele Parlamentului cubanez, Ricardo Alarcon, şi ministrul culturii, Abel Prieto. informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fundaţia Browstone, "foarte activă în ultimii zece ani" prin organizarea unor expoziţii în Cuba şi acordarea de burse unor artişti cubanezi, donează o colecţie de artă acestei ţări, potrivit lui Browstone. Lucrările respective vor fi păstrate la Muzeul Artelor Plastice din Havana, dar ele vor circula prin toată insula pentru ca un număr cât mai mare de cubanezi să poată avea acces la ele, a precizat alt responsabil al Fundaţiei, Jean-Marc Ville.

Brownstone, care are şi cetăţenie elveţiană, a oferit o primă donaţie din cele 120 de gravuri de Marcel Duchamp, Camille Pissarro şi Roy Lichtenstein, "restul operelor trebuind să sosească în cursul lunilor următoare", a declarat fostul director al Muzeului Picasso din Antibes, fără să precizeze valoarea acestei donaţii, ci doar că înseamnă 'bani mulţi'.

"Cererea de cultură este mare în Cuba", dar banii lipsesc pentru a-i răspunde, a subliniat Browstone.

Fundaţia Browstone a fost creată în 1999 pentru a contribui la dezvoltarea culturii şi învăţământului în ţările sărace.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările