Lucrarea realizată de Banksy în memoria victimelor de la Bataclan, furată în 2019, a fost găsită în Italia

Lucrarea realizată de Banksy în memoria victimelor de la Bataclan, furată în 2019, a fost găsită în Italia

Lucrarea realizată de artistul britanic Banksy în memoria victimelor atacului terorist din sala pariziană Bataclan, care a fost furată la începutul anului 2019, a fost găsită în Italia, scrie BBC, citat de news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrarea care înfăţişează o femeie îndoliată era montată pe una dintre uşile sălii Bataclan, unde în noiembrie 2015 au fost ucise 90 de persoane în timpul unui concert Eagles of Death Metal.

Ea a fost decupată de un grup neidentificat, în ianuarie 2019. Potrivit La Repubblica, a fost găsită la o fermă din regiunea Abruzzo.

Procurorul oraşului L'Aquila, Michele Renzo, a declarat: „Descoperirea ei a fost posibilă în urma investigaţiilor conduse de procurorul regiunii în colaborare cu poliţia şi reprezentanţi ai sistemului judiciar francez“. O conferinţă de presă va avea loc şi vor fi oferite informaţii detaliate despre cum a fost găsită.

Stencilul mural, descris de administratorii sălii pariziene drept „un simbol al reculegerii”, este una dintre lucrările atribuite lui Banksy care au apărut în Paris în iunie 2018.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: