Dan Perjovschi, despre Lilian Zamfiroiu, noul preşedinte ICR: „Să-mi zică cineva un proiect cultural condus de acest om“

Dan Perjovschi, despre Lilian Zamfiroiu, noul preşedinte ICR: „Să-mi zică cineva un proiect cultural condus de acest om“

Lilian Zamfiroiu, noul preşedinte ICR, a fost adjunctul lui Nicolae Manolescu, ambasadorul României la UNESCO FOTO Arhiva personală

Artistul Dan Perjovschi a urcat pe pagina sa de Facebook imagini simple, cu text negru pe alb, care transmit mesaje precum: „Cât MAE ICR?“, „RIP ICR“, ca urmare a numirii lui Lilian Zamfiroiu în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român. Revolta sa este manifestată prin numeroase postări în care se întreabă care este activitatea culturală a noului conducător al ICR.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Deci Lilian Zamfiroiu e bun să conducă ICR pentu că are experienţă de ani de zile ca adjunct la UNESCO. Păi, în 23 de ani, eu n-am auzit de nimic relevant făcut de Unesco Ro. Adică bun manager la ce? La stat pe burtă, out of the radar, nu faci nimic n-ai probleme? Să mă contrazică careva... să-mi zică careva un proiect cultural condus de acest om?“, a scris Perjovschi pe Facebook în urmă cu 20 de ore.  Acum zece minute, o altă reacţie a sa este făcută publică: „Marga a fost debarcat murdar. N-o să-i plâng de milă. Lilian e acuzat cam grosier că a condus o revistă utecisto-comunistă. N-o să-i plâng de milă. Rezerva de cadre a băieţilor e aceeaşi indiferent că-i democraţie sau dictatură“, precizează artistul.   
 
Întrebaţi cum comentează recenta numire a lui Lilian Zamfiroiu ca preşedinte ICR, personalităţi politice şi culturale precum Tudor Giurgiu, Ion Caramitru şi Adrian Cioroiau s-au abţinut de la comentarii, deoarece nu aveau niciun reper legat de activitatea noului şef al ICR. 
 
Criticul de film Valerian Sava priveşte în trecutul ultimului an la ICR, în special de când Horia-Roman Patapievici şi adjuncţii săi, Mircea Mihăieş şi Tania Radu, au demisionat din fruntea institutului. „Lucrurile s-au degradat odată cu oroarea numirii ca preşedinte a personajui  Andrei Marga. Noul conducător este numit politic, nu mă miră“, a specificat Valerian Sava. 
 
„Nu îi cunosc activitatea lui Lilian Zamfiroiu, nici pe cea politică, nici pe cea culturală. Ştiu doar că a scris o carte despre relaţiile dintre România şi Italia, care este o carte bună. În rest, îi ţin pumnii, sper să potolească zarva de acolo (de la ICR – n.r.)“, a declarat Adrian Cioroianu, istoric şi fost ministru al Externelor în timpul guvernului Tăriceanu.  
 
Diplomatul Lilian Zamfiroiu a fost ales, marţi, 25 iunie, în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, la propunerea grupului parlamentar PSD, cu 104 voturi „pentru" şi 24 de voturi „împotrivă".
 
Articole pe aceeaşi temă: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările