Licitaţii & galerii în lume

Licitaţii & galerii în lume

Pablo Picasso

Christie's scoate la vânzare, în luna mai, o colecţie celebră, care include un tablou de Pablo Picasso intitulat „Nude, Green Leaves, and Bust".

Ştiri pe aceeaşi temă

Sotheby's, New York
Un graur de peste un milion de dolari

Un tablou al unui artist chinez din secolul al XVII-lea a fost vândut pentru aproape 3 milioane de dolari la o licitaţie organizată săptămâna trecută de casa Sotheby's, la New York, informează AFP, citat de MEDIAFAX. Lucrarea „Doi grauri pe o stâncă", pictată în 1692 de Bada Shanren, un nobil chinez pasionat de poezie, pictură şi caligrafie, devenit apoi călugăr budist, a fost adjudecată pentru 2,994 milioane de dolari, depăşind cu mult estimările iniţiale ale specialiştilor - 400.000-600.000 de dolari. Recordul pentru o pictură de Bada Shanren este de 4,4 milioane de dolari, stabilit cu ocazia unei licitaţii organizate de casa Christie's la Hong Kong în decembrie 2008.

Christie's, New York
Un Picasso ţinut sub obroc

Christie's scoate la vânzare, în luna mai, o colecţie celebră, care include un tablou de Pablo Picasso intitulat „Nude, Green Leaves, and Bust". Specialiştii cred că lucrarea va fi achiziţionată contra unei sume de cel puţin 90 de milioane de dolari. Tabloul lui Picasso a mai fost expus în SUA o singură dată, în 1961. Colecţia include şi câteva lucrări de Henri Matisse şi de Alberto Giacometti. I-a aparţinut filantropului Frances Lasker Brody şi soţului ei, Sidney Brody; cei doi au donat o avere pentru Los Angeles County Museum of Art şi UCLA Art Council. Mai mult, o parte din fondurile obţinute de Christie's vor fi atribuite Bibliotecii Huntington din Santa Marino, Calif.

Drouot, Paris
Artă de la Danone

Peste nouă milioane de euro a adus vânzarea la licitaţie a colecţiei de artă a lui Daniel Carasso, moştenitorul creatorului Danone. Această sumă este dublă faţă de cea estimată de experţi. O pictură de Fernand Léger, „Nature morte sur fond jaune", s-a vândut cu 1,45 milioane de euro, în timp ce un Sisley, „Soleil d'automne", (1879), a fost adjudecat pe 757.870 de euro. Două pânze de Claude Monet, „Etude de joncs" şi „Dans la prairie", au fost achiziţionate contra 650.580 de euro, respectiv 312.280 de euro. Un nud, rarisim pentru Vuillard - a realizat doar patru - a costat 557.640 de euro, faţă de estimarea anterioară de 120.000 de euro.

Bonhams, Londra
Sălcii lucrative

Un exemplar al cărţii „Wind in the Willows", cu autograful lui Kenneth Grahame şi dedicat fiicei celui care a servit drept sursă de inspiraţie pentru personajul Ratty a fost vândut la licitaţia organizată de Bonhams pe 32,400 de lire sterline. Specialiştii se aşteptau la cel mult 5.000 de lire sterline. Nu a fost singurul star al licitaţiei. O scrisoare semnată de Adolf Hitler şi trimisă jurnalistului Sefton Delmer de la „Daily Express" a făcut 9.600 de lire sterline la evenimentul organizat de Bonhams. În misivă, viitorul lider nazist respinge invitaţia de a scrie articole pentru ziarul britanic, dar speră că relaţiile dintre Germania şi Anglia vor rămâne cordiale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: