Licitaţii & Galerii

Un diamant albastru de 5,16 carate a fost cumpărat de un bijutier londonez pentru suma de 6,4 milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii care a fost organizată la Hong Kong, de casa Sotheby's, informează AFP, citată de Mediafax

Ştiri pe aceeaşi temă

Sotheby's, Hong Kong
Para albastră

 Această piatră preţioasă, tăiată în formă de pară, este primul diamant albastru din celebra colecţie de bijuterii Millenium a societăţii De Beers şi avea un preţ estimativ de 5,9 milioane de dolari. Recordul de preţ pentru un diamant albastru a fost stabilit în luna mai 2009, la Geneva, când o astfel de piatră preţioasă, ce avea 7,03 carate, a fost achiziţionată de un cumpărător din Hong Kong pentru suma de 10,5 milioane de dolari.

Christie's, New York
Frida revine

Un tablou realizat de pictoriţa mexicană Frida Kahlo, care înfăţişează o zeitate precolumbiană, va reapărea în public pentru prima oară după 72 de ani, la 26 mai, la o licitaţie organizată de casa Christie's la New York, informează Reuters, citată de Mediafax. Intitulat „Survivor", acest tablou a fost vândut în 1938 de o galerie de artă din New York şi de atunci nu a mai apărut niciodată în public. Pictura va fi scoasă la vânzare în cadrul licitaţiei de artă latino-americană organizată de casa Christie's. Recordul de preţ pentru un tablou semnat de Frida Kahlo este de 5,6 milioane de dolari, stabilit în mai 2006. Preţul estimat de experţii casei Christie's pentru tabloul „Survivor" este cuprins între 100.000 şi 150.000 de dolari.

Sotheby's, Hong Kong
Nou record pentru Liu Ye

Lucrarea în acrilic şi ulei „Bright Road" s-a vândut cu 2,5 milioane de dolari la licitaţia organizată de Sotheby's. Tabloul lui Liu Ye devine astfel cea mai bine vândută piesă de artă chineză contemporană din ultimii doi ani şi reprezintă, totodată, un semn că preţurile încep să revină la nivelurile dinaintea crizei. „Cererea pentru cea mai bună artă chineză contemporană a revenit. Să nu fiţi surprinşi dacă preţurile se vor ridica chiar peste cotele dinaintea crizei", avertizează Eric Huang, un colecţionar şi dealer din Taipei. Wang Wei, soţia milionarului Liu Yiqian, este cea care şi-a adjudecat „Bright Road". Întrebată dacă i se pare că preţurile au crescut prea mult, Wang a declarat: „Nici cei care vindeau tabloul n-ar fi adăugat un alt zero pe etichetă", potrivit Bloomberg.

Menzies Art Brands, Sydney
Bandit şi costisitor

Pictura „First Class Marksman", de Sidney Nolan, a stabilit recent un nou record pentru arta australiană. Scos la licitaţie de Menzies Art Brands, tabloul a fost achiziţionat contra sumei de 4,9 milioane de dolari. Estimarea specialiştilor pornea de la trei milioane de dolari şi se oprea la cinci. Tabloul din 1946, care îl înfăţişează pe faimosul bandit Ned Kelly în armura sa făcută-n casă (stilizată) şi ţintind cu o puşcă, era cunoscut drept „Nolanul pierdut", pentru că era singurul din seria de 27 care nu era expus la National Gallery of Australia. Totodată, a fost singurul cu Ned Kelly pe care artistul l-a păstrat pentru sine. Înainte de această vânzare istorică, o pictură de Brett Whiteley era cea mai preţuită piesă de artă australiană, fiind cumpărată în 2007 cu 3,48 milioane de dolari.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările