Licitaţie cu Luchian, Tonitza, Aman şi Petraşcu, pe 14 octombrie

Licitaţie cu Luchian, Tonitza, Aman şi Petraşcu, pe 14 octombrie

Margine de crâng, de Ştefan Luchian, una dintre lucrările prezentate în expoziţia care precede licitaţia

AraArt organizează, pe 14 octombrie, o licitaţie cu lucrări de artă plastică şi decorativă semnate de nume importante în istoria picturii româneşti, printre care se numără Gheorghe Petraşcu, Ion Andreescu, Theodor Aman, Ştefan Luchian şi Nicolae N. Tonitza.

Expoziţia care anticipează licitaţia este deschisă colecţionarilor şi iubitorilor de artă la Casa Capşa din Bucureşti, pe 13 şi 14 octombrie, între orele 11.00 şi 19.00. 

Printre "vedetele" licitaţiei se numără lucrarea "Margine de crâng", un pastel de Ştefan Luchian, care impresionează prin acurateţea şi sensibilitatea cu care artistul creionează un colţ din "splendorile scânteietoare" ale peisajului românesc, cu un preţ de pornire de 3.800 de euro

Ştefan Luchian (1868 - 1916), denumit poetul plastic al florilor, a fost în egală măsură portretist, autor de compoziţii şi naturi statice, dar şi un foarte bun peisagist. Licitaţia AraArt numărul 26 conţine patru lucrări semnate de renumitul pictor. Printre vedetele licitaţiei se va număra lucrarea sa, "Margine de crâng", un pastel ce impresionează atât prin acurateţea şi sensibilitatea cu care artistul creionează un colţ din "splendorile scânteietoare" ale peisajului românesc, cât şi datorită tehnicii dificile a pastelului, care ajunge în acest peisaj la o măiestrie neegalată, potrivit sursei citate. Lucrarea a fost evaluată de experţii AraArt la un preţ de pornire de 3.800 euro.

Mai multe informaţii despre lucrările din licitaţie şi detaliile tehnice pot fi consultate pe site-ul Galeriei de Artă şi Casei de Licitaţii AraArt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: