Licitaţia Epoca de Aur, organizată de Artmark la 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 31 ianuarie , de la ora 19.00, în anul centenarului Ceauşescu (pe 26 ianuarie se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu), Casa de licitaţii Artmark organizează o licitaţie intitulată Epoca de Aur, în anul Centenarului Ceauşescu.

Nicolae Ceauşescu, primul şi singurul preşedinte al Republicii Socialiste România, de la naşterea căruia se împlinesc 100 de ani, a fost ales să ne conducă în 1965. A devenit unul dintre cei mai tineri conducători politici din lume. A atras simpatia liderilor vestici prin refuzul de a interveni în Cehoslovacia, dar a înfometat un popor întreg, dorind să plătească astfel datoriile externe. A fost plimbat cu caleaşca de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi şi-a dorit la rândul său un Palat impunător: Casa Poporului, cea mai grea clădire din lume. A fost pasionat de filmele poliţiste americane, dar a refuzat unei ţări întregi accesul la informaţie. A fost Doctor Honoris Causa la 7 universităţi internaţionale şi avea un cult exacerbat al personalităţii, comparabil cu cel al lui Mao Zedong.

Licitaţia “Epoca de Aur”, ca re va avea loc online miercuri, 31 ianuarie, de la ora 19.00, pe site-ul Artmark, cuprinde o selecţie de obiecte (cu preţuri care variază între 10 şi 1500 de euro) din colecţia familiei Ceauşescu 

Imagine indisponibilă

Vor fi licitate lucruri personale: blană de tigru, cadou de protocol, preţ de pornire 1200 €; costum de vânătoare realizat de firma Eduard Kettner, ce a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, preţ de pornire 200 €;  pălărie a Elenei Ceauşescu, tip melon, preţ de pornire 80 €; 

Imagine indisponibilă

De asemenea, se vor licita un plic şi pantofi cu toc din piele de culoare verde, care au aparţinut Elenei Ceauşescu, preţ de pornire 200 €;

Imagine indisponibilă

Nostalgicii comunismului vor putea cumpăra cadouri diplomatice: două tomuri "Las Bases", oferite de preşedintele Argentinei Juan Perón lui Nicolae Ceauşescu, piesă de colecţie, 1973, preţ de pornire 350 €.


 

Imagine indisponibilă

Satin chinezesc, înfăţişând scene rurale, cadou primit de familia Ceauşescu cu ocazia ultimei vizite în China în octombrie 1988, preţ de pornire 100 €; fotografii cu personalităţi ale vremii), dar şi relicve ale traiului cotidian al omului de rând: de la cravata de "şoim al patriei", jocuri şi jucării, cărţi de referinţă, afişe ale perioadei, curiozităţi tehnice şi până la artă decorativă de epocă.

Imagine indisponibilă

Expoziţia ce precede prima sesiune de licitaţii 2018 poate fi vizitată la sediul Artmark (Palatul Cesianu-Racoviţă) între 18 ianuarie – 6 februarie (10.00 – 20.00) sau la Athénée Palace Hilton Bucureşti, pe 30 ianuarie (10.00 – 19.30).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite