Le Petit Prince, în turneu în Belgia

Le Petit Prince, în turneu în Belgia

Dirijorul Constantin Grigore                                   FOTO: Andrada Pavel

Dirijorul Constantin Grigore, alături de Orchestra Filarmonică Regală din Liège, în seria de concerte L'Orchestre à la portée des enfants: Le Petit Prince.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constantin Grigore, membru fondator al Cameratei Regale, va dirija Orchestra Filarmonică Regală din Liège în seria de concerte L'Orchestre à la portée des enfants: Le Petit Prince, un turneu naţional care are loc în cadrul stagiunii orchestrei. În cadrul proiectului desfăşurat în perioada 28 aprilie-7 mai, vor avea loc şapte reprezentaţii în cinci oraşe belgiene: Bruxelles (Palais des Beaux-Arts), Liège (Salle Philharmonique), Ottignies (Centre culturel), Ath (Le Palace - Maison culturelle) şi Namur (Théâtre).

Colaborarea dintre Constantin Grigore şi Orchestra Filarmonică Regală din Liège, una dintre cele mai apreciate orchestre din Europa, reprezintă prima colaborare a unui dirijor român din cadrul acestui proiect consacrat în mediul cultural belgian şi european.

Inspirat din celebra poveste a lui Antoine de Saint-Exupéry, concertul L'Orchestre à la portée des enfants: Le Petit Prince reprezintă, în fapt, un program dedicat copiilor de peste cinci ani, fiind realizat în colaborare cu Jeunesses Musicales de Liège et Bruxelles.

Micul Prinţ este una dintre cele mai filosofice poveşti pentru copii, la fel de cuceritoare şi fascinantă în timpurile noastre precum era în 1943, când a fost publicată. Muzica de o mare fineţe a lui Dirk Brossé alternează cu textul original, într-o regie orginală semnată de Emmanuel Guillaume, mai mulţi actori de renume propunând tânărului public să descopere în familie renumite lucrări din repertoriul simfonic.

Proiectul L'Orchestre à la portée des enfants a cunoscut un succes constant încă de la crearea sa, acum mai bine de douăzeci de ani: peste 150 de reprezentaţii organizate şi peste 200.000 de spectatori, fiind deja o tradiţie în lumea muzicală din Belgia. Variat în oferta sa, programul l’Orchestre à la Portée des Enfants propune publicului câteva dintre cele mai renumite lucrări din repertoriul simfonic: de la Carnaval des Animaux (de Saint-Saëns), Petrouchka (de Stravinsky) până la Contes de ma Mère l’Oie (de Ravel), precum şi lucrări contemporane ca L’Apprenti Sorcier (de Dukas) sau Billy The Kid (de Copland).

Dirijorul Constantin Grigore a beneficiat de îndrumarea unor maeştri recunoscuţi ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati, Marek Pijarowski. S-a perfecţionat printr-un stagiu de asistenţă la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin (2011), sub îndrumarea maestrului Marek Janowski, şi ulterior (2012) la Bayrische Rundfunk şi Munchner Philharmoniker. A susţinut concerte la pupitrul formaţiilor muzicale mari, atât din ţară, cât şi din străinătate, şi a colaborat cu solişti de renume ai scenei muzicale internaţionale. În prezent este dirijorul principal al Cameratei Regale.
Mai multe informaţii despre concertele din cadrul programului L'Orchestre à la portée des enfants: Le Petit Prince puteţi găsi pe site-ul Orchestrei Filarmonice Regale din Liège.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: