„La limita de jos a cerului” – Premiul criticii internaţionale la Festivalul de la Cottbus

„La limita de jos a
cerului” – Premiul criticii internaţionale la

Festivalul de la
Cottbus

Ela Ionescu şi Igor Babiac în filmul "La limita de jos a cerului"

Filmul „La limita de jos a cerului”, în regia lui Igor Cobileanski, a câştigat Premiul criticii internaţionale – FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus (Germania).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Filmul spune o poveste simplă – aceea a unui tânăr care încearcă să se adapteze la realităţile dure ale lumii capitaliste – însă o face extrem de subtil şi cu atenţie deosebită pentru detalii. Evită clişeele cinematografiei post-sovietice şi refuză să se complacă în autocompătimire. Personajele lui, întru totul individualizate, sunt creionate cu realism, compasiune şi din când în când cu umor, conferindu-i poveştii puterea unei parabole”, se arată în argumentul criticilor din juriu.

Înfiinţat în 1991, cu intenţia de a reuni cele mai interesante propuneri cinematografice din  Europa Centrală şi de Est şi de a le promova pe piaţa germană, Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de gen. În fiecare an, Federaţia Internaţională a Criticilor de Film (FIPRESCI) acordă un premiu unui film din competiţie.

„La limita de jos a cerului” a avut premiera mondială în această vară, în competiţia East of the West a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, în urma căreia a fost lăudat deThe Hollywood Reporter. Apoi a fost selecţionat la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi la Festivalul Internaţional de Film „Molodist” de la Kiev.

Filmul este regizat de Igor Cobileanski, după un scenariu scris de el şi de Corneliu Porumboiu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările