„La fille mal gardée“ din data de 15 mai, de la Opera Naţională Bucureşti, prea greu de jucat. Spectacolul a fost suspendat şi înlocuit cu „Don Quijote“

„La fille mal gardée“ din data de 15 mai, de la Opera Naţională Bucureşti, prea greu de jucat. Spectacolul a fost suspendat şi înlocuit cu „Don Quijote“

Alina Cojocaru, dansând în baletul „La fiile mal gardée“

Opera Naţională Bucureşti a emis joi un comunicat în care anunţă suspendarea spectacolului „La fiile mal gardée“ din data de 15 mai, unul dintre spectacolele antamate în epoca Kobborg, şi înlocuirea acestuia cu „Don Quijote“, „unul dintre titlurile de bază ale companiilor de balet din întreaga lume“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În contextul evenimentelor recente care au afectat programul anunţat de spectacole al Operei Naţionale Bucureşti, vă informăm că spectacolul „La Fille mal gardée” programat pentru data de 15 mai va fi înlocuit cu spectacolul „Don Quijote” – balet în patru acte de Ludwig Minkus, coregrafia de Marius Petipa şi Alexandr Gorski, unul dintre titlurile de bază ale companiilor de balet din întreaga lume: http://www.operanb.ro/spectacol/stagiunea2015-2016-don-quijote/2016-05-15.

Menţionăm că această modificare a survenit ca urmare a semnalării de către departamentele de specialitate din cadrul Operei Naţionale Bucureşti a incertitudinilor privind drepturile de reprezentare a spectacolului „La Fille mal gardée” în condiţiile actuale, dar şi a semnalării de către acestea a faptului că spectacolul, neprogramat în ultimele luni, necesită un număr mare de repetiţii care să asigure desfăşurarea sa în condiţii adecvate, aspect imposibil de dus la îndeplinire în lipsa domnului Johan Kobborg, care avea şi rolul de maestru de balet pentru acest titlu.

Ca atare, conform Notei interne emise de către departamentele de specialitate, desfăşurarea spectacolului „La Fille mal gardée” din data de 15 mai nu mai este posibilă.
 
Spectatorii care au achiziţionat bilete pentru spectacolul „La Fille mal gardée” de la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sunt aşteptaţi la sediu începând de astăzi, 5 mai 2016, pentru a recupera contravaloarea acestora, iar spectatorilor care au achiziţionat biletele online le va fi restituită integral contravaloarea în contul din care a fost făcută plata. 

Cerem scuze pentru inconvenient, vă mulţumim pentru înţelegere şi vă aşteptăm cu drag în data de 15 mai la spectacolul „Don Quijote”!“, se afirmă în comunicatul ONB.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările