Klaus Iohannis, la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis, preşedintele României, a participat sâmbătă la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg, în calitate de invitat de onoare al preşedintelui Austriei, Heinz Fischerm.

"Festivalul, care se desfăşoară în locul naşterii lui Wolfgang Amadeus Mozart, reuneşte iubitori de muzică, operă şi teatru din toate colţurile lumii şi reprezintă o tradiţie, fiind organizat încă din anul 1920. Cred în puterea culturii de a reuni oamenii şi sunt un susţinător al evenimentelor culturale, care fac oraşele ce le găzduiesc să vibreze, să fie pline de viaţă, promovând totodată identitatea acelui loc", scrie preşedintele Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

"Am participat astăzi la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg, în calitate de invitat de onoare al Preşedintelui Austriei, domnul Heinz Fischer",  spune Iohannis.

Sâmbătă, la concertul din cadrul Festivalului de la Salzburg (18 iulie- 30 august) a fost un program Handel (Marc Minkowski - dirijor, Chiara Skerath - soprană, Stanislas de Barbeyrac - tenor, Adrian Sâmpetrean - bass, alături de muzicieni de la Louvre Grenoble şi Orchestra Filarmonicii şi Corul de la Salzburg).

Alături de festivalurile Bayreuth (Germania, consacrat lui Richard Wagner), din Aix-en-Provence (Franţa) şi Glyndebourne (Marea Britanie), evenimentul de la Salzburg atrage amatorii de operă, muzică clasică şi teatru din lumea întreagă.

Festivalul de la Salzburg dispune de un buget de 62,6 milioane de euro, organizatorii sperând să vândă 260.000 de bilete, al căror preţ se situează între 5 şi 400 de euro. O masă rezervată la dineul balului festivalului costă 12.000 de euro.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite