Jacqueline Bisset stă la poveşti cu publicul din Bucureşti

Jacqueline
Bisset stă la poveşti cu publicul din Bucureşti

Jacqueline Bisset a fost considerată revelaţia filmului controversat „Welcome to New York”

Actriţa Jacqueline Bisset se va întâlni cu publicul din Capitală la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, vineri, de la ora 22.00, la Sala Elvira Popescu .

Ştiri pe aceeaşi temă

Les Films de Cannes à Bucarest se desfăşoară între 24 şi 30 octombrie, la Cinema Studio, Patria şi Elvira Popescu. În prima seară, Jacqueline Bisset, care joacă rolul soţiei fostului şef al FMI Dominique Strauss-Kahn, în controversatul „Welcome to New York”, al lui Abel Ferrara, se va întâlni cu spectatorii din Bucureşti, după proiecţia specială a filmului. Actriţa va povesti despre experienţa de a juca alături de Gérard Depardieu în filmul care a făcut vâlvă anul acesta la Cannes şi în lumea politicii, „Welcome to New York”...

Contestat puternic de cei din vieţile cărora se inspiră - fostul şef al FMI Dominique Strauss-Kahn şi soţia sa, Anne Sinclair -, filmul a fost lansat într-un cort pe plajă, la Cannes, iar apoi direct pe VoD, fiind vizionat de peste 120.000 de utilizatori, în primele zile.

„Welcome to New York” are la bază scandalul în care DSK a fost acuzat de abuz sexual de o cameristă a unui hotel din New York şi reţinut pe aeroport. În urma presiunii publice, acesta a demisionat, în 2011. Gerard Depardieu îl interpretează pe Devereaux, un personaj dependent de sex şi de droguri. Simone, soţia sa, înfruntă alături de el presiunea politică şi o presă extrem de agresivă. Despre interpretarea lui Jacqueline Bisset, The Guardian scria: „Adevărata revelaţie a filmului este interpretarea feroce a lui Jacqueline Bisset în rolul soţiei lui Deveareaux, Simone.” „Welcome to New York”, distribuit de Independenţa Film, va avea doar alte două proiecţii exclusive pe ecranele din România, ambele la Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, de la 20.00, la Cinema Patria, şi duminică, de la 13.00, la Cinema Studio.

Jacqueline Bisset este una dintre cele mai îndrăgite actriţe britanice. În 2010, a fost distinsă cu ordinul Legiunea de Onoare de statul francez. A obţinut cinci nominalizări la Globurile de Aur şi a câştigat trofeul anul trecut, cu rolul secundar din miniseria BBC „Dancing with the Stars”.

În cadrul festivalului, intrarea este liberă la masterclass-uri şi workshopuri, la toate proiecţiile de scurtmetraje, la filmul „The Artist” şi la documentarele „Bucureşti, unde eşti?, Piaţa Universităţii – România” şi „Videograme dintr-o revoluţie”.

Încasările din seara de închidere a festivalului, cu proiecţia filmului „Oraşul câinilor/ White God”, la care stăpânii vor avea acces împreună cu câinii lor, vor fi donate proiectelor de adopţie la distanţă a animalelor fără stăpân.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările