Iulian Tănase şi Radu Boroianu, audiaţi pentru postul de preşedinte al ICR. Tănase: „99,99% mă gândesc să refuz pe motiv de incompetenţă“

Iulian Tănase şi Radu Boroianu, audiaţi pentru postul de preşedinte al ICR. Tănase: „99,99% mă gândesc să refuz pe motiv de incompetenţă“

Iulian Tănase a fost propus pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român  FOTO: facebook

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, după şedinţa BP, că pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român au fost depuse două candidaturi din partea grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL, Radu Boroianu şi Iulian Tănase, care vor fi audiaţi marţi în comisiile de cultură şi de politică externă.

Ştiri pe aceeaşi temă

"S-au făcut nominalizările pentru funcţia de preşedinte al ICR, Radu Boroianu de la PSD şi Iulian Tănase de la PNL, care a lucrat inclusiv la Radio Guerrilla", a declarat, marţi, după şedinţa Biroului Permanent, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.
Cei doi sunt audiaţi, astăzi, de comisiile de Cultură şi de Politică Externă din Senat.
Pe pagina personală de Facebook, în cursul zilei de ieri Iulian Tănase a postat un mesaj prin care a confirmat primirea propunerii candidaturii la funcţia de preşedinte al ICR, dar a şi glumit ironic pe această temă: 
”Acum o oră şi ceva mi s-a propus funcţia de preşedinte al ICR. 99,99 la sută mă gîndesc să refuz pe motiv de incompetenţă”, a precizat Iulian Tănase.
De cealaltă parte, în cursul zilei de ieri se vehiculase deja numele lui Radu Boroianu, vicepreşedintele Partidului Liberal Reformator, în cursa pentru ICR.
„Mi-ar plăcea să pot face declaraţii atunci când lucrurile sunt sigure, deocamdată, ele sunt la nivelul la care îl vedeţi dumneavoastră şi nu îmi face plăcere să spun nici albă, nici neagră", a declarat, luni, Radu Boroianu pentru Mediafax.
 
Radu Boroianu (foto jos) a spus că "este unul dintre administratorii culturali cunoscuţi în România". "Sigur că numele meu a fost vehiculat, dar sunt proceduri care sunt complicate. Întâi să vedem dacă se formalizează măcar", a completat acesta.
 
 
Întrebat de Mediafax dacă se află în negocieri pentru propunerea de preşedinte al ICR, Boroianu a declarat: "Da. Poate sunt mai mulţi, habar n-am. Nu îmi place să vorbesc pe presupuneri".
 
Lilian Zamfiroiu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), aceasta fiind înregistrată vineri la cabinetul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, deoarece ICR este o instituţie aflată în subordinea Senatului României.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările