Irina Baianţ, soprana preferată a marelui compozitor Vladimir Cosma, la Adevărul Live

Irina Baianţ, soprana preferată a marelui compozitor Vladimir Cosma, la Adevărul Live  

Soprana Irina Baianţ colaborează de câţiva ani cu marele compozitor Vladimir Cosma, stabilit în Franţa. Această legătură profesională s-a concretizat recent într-un spectacol în care românca a fost în centrul atenţiei, fiind ovaţionată de publicul parizian, dar şi de Cosma. Despre această colaborare, dar şi despre noutăţile privind reîntoarcerea "Fantomei de la Operă", Irina Baianţ vine în studioul Adevărul Live să povestească de la ora 13.00

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

 
Soprana Irina Baianţ a absolvit Liceul de Muzică George Enescu, sub îndrumarea sopranei Liliana Dumitrache. A studiat la Conservator cu prof. dr. Ionel Voineag şi a debutat pe scena Operetei în decembrie 2010, în rolul Adela din "Liliacul", de Johann Strauss, sub bagheta dirijorului rus Andre Alexeev.
 
Soprana Irina Ioana Baiant a susţinut concerte atât în ţară cât şi în stăinătate pe unele dintre cele mai cunoscute scene şi a obţinut premii importante precum Premiul pentru  Debutul anului 2010 în Operetă în cadru Galei Vip a Premiilor muzicii clasice, premiul întâi la concursul Mihail Jora în 2011, premiul al treilea la concursul Maeştrii artei Lirice în 2012, Premiul special "Teatro alla Scala" Milano, în cadrul concursului internaţional Leyla Gencer (2012).
 
Publicul larg din România a cunoscut-o mai bine odată cu show-ul Vocea României, acolo unde a fost apreciată de o ţară întreagă pentru calităţile sale artistice şi pentru vocea deosebită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: