VIDEO Lucrările mai multor artişti români, printre care Dan Perjovschi şi Ion Grigorescu, în nava spaţială de la New Museum din New York

VIDEO Lucrările mai multor artişti români,
printre care Dan Perjovschi şi Ion Grigorescu, în nava spaţială de la New
Museum din New York

Interiorul navei din "Ikarie XB-1", pe care New Museum vrea să-l reconstruiască

O expoziţie inedită organizată la New Museum din New York, unde vor fi expuse lucrările mai multor artişti români, va transforma al cincilea etaj al muzeului într-o navă spaţială care să amintească vizitatorilor de un film cult SF al fostului bloc comunist, lansat în 1963.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia de la muzeul din New York aminteşte de filmul ceh "Ikarie XB-1" - sau "Voyage to the End of the Universe". În acest film, acţiunea se petrecea la bordul unei nave din secolul al XXII-lea, condusă spre o "Planetă Albă" fictivă, la ani lumină distanţă de Pământ.

În acest sens, al cincilea etaj al muzeului va fi transformat într-o navă spaţială care aminteşte de Ikarie. În plus, galeria, care va funcţiona ca spaţiu de expoziţii, va prezenta peste 117 lucrări realizate de artişti din oraşe precum Viena, Praga, Budapesta, Bucureşti şi Bratislava. Printre artiştii români ale căror opere vor fi expuse la muzeul din New York se numără Ion Grigorescu, Paul Neagu, Ioana Nemeş, Dan Perjovschi, Lia Perjovschi, Florin Tudor şi Mona Vătămanu.

Designul neobişnuit este rezultatul muncii unei "reţele de organizaţii de artă autonome, dar interconectate, cu sedii în Austria, Republica Cehă, Ungaria, România şi Slovacia", se arată pe site-ul instituţiei.

"Vizitatorii care intră la al cincilea etaj al New Museum se vor găsi în interiorul simulat al unei nave spaţiale", se arată pe site.

"Modelul unic evocă provocările cu care artiştii contemporani se confruntă în expunerea lucrărilor", se mai precizează pe site-ul muzeului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările