Ion Bogdan Ştefănescu pleacă în turneu prin ţară cu flautul său de aur

Ion Bogdan Ştefănescu pleacă în turneu prin ţară cu flautul
său de aur

Ion Bogdan Ştefănescu şi flautul său. FOTO: Virgil Oprina

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu (posesorul unul flaut din aur de 18 K) şi pianistul Horia Mihail pleacă în turneul intitulat  "Flautul Fermecat", între 14 şi 25 iunie.

Flautul lui Ion Bogdan Ştefănescu, marca Muramatsu, fabricat din aur de 18K, are, dincolo de valoarea obiectului în sine, un sunet cu totul special. "Flautul fermecat poate fi de aur, de argint, de lemn sau de diferite mărimi, în funcţie de buna mea inspiraţie. Cu siguranţă, în ediţiile viitoare, le voi prezenta publicului pe toate. De data aceasta însă, vedeta este tot flautul meu Muramatsu de aur de 18K, un instrument robust, cu sunet îngeresc, acompaniat de acelaşi pianist, pe care l-am numit «de aur», Horia Mihail", a declarat Ion Bogdan Ştefănescu. Turneul anterior pe care l-a făcut Ion Bogdan Ştefănescu împreună cu Horia Mihail s-a numit "Flautul de aur".

Sunetul flautului e un sunet prietenos şi cald, relaxând şi aducând linişte şi echilibru. Terapia prin sunet este un fapt cunoscut de către asiatici şi recunoscut de psihologii europeni şi americani, motiv pentru care sunetul de flaut a devenit astăzi omniprezent.

Conştientizând aceasta, oferta celor doi muzicieni care vor poposi în cinci oraşe cu un program ce va atrage orice iubitor al muzicii de calitate, indiferent de vârstă şi de preferinţa pentru o epocă sau alta, devine de nerefuzat. Călătoria sonoră propusă cuprinde peste o sută de ani de muzică. Compozitorii "vedetă" ai recitalului vor fi Franz Schubert, Gabriel Fauré, George Enescu, Maurice Ravel şi Grigoraş Dinicu, iar cei doi muzicieni au ales bijuterii muzicale mai puţin cântate pe scenele româneşti.

Cei doi vor concerta sâmbătă, la Sala Rotary din Baia Mare, luni, la Teatrul dramatic din Caracal, marţi, la Sala Filarmonicii din Craiova, iar pe 21 iunie, la Teatrul Jean Bart din Tulcea, turneul încheindu-se pe 25 iunie, la Sala Radio din Bucureşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările