„Ilegitim“, cel mai bun film la Odesa. Renumitul cineast Christopher Hampton le-a înmânat premiul Alinei Grigore şi lui Robi Urs VIDEO

„Ilegitim“, cel mai bun film la Odesa. Renumitul cineast Christopher Hampton le-a înmânat premiul Alinei Grigore şi lui Robi Urs VIDEO

Alina Grigore şi Robi Urs, incestuoşii din „Ilegitim“, au primit premiul chiar din mâna lui Christopher Hampton

Pelicula „Ilegitim“ (2016), de Adrian Sitaru, a fost desemnată cel mai bun film la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de la Odesa, care a avut loc între 15 şi 23 iulie. Trofeul, înmânat de preşedintele juriului, Christopher Hampton, scenarist recompensat cu Oscar, a fost ridicat de protagoniştii producţiei, Alina Grigore, care este şi co-scenarist, şi Robi Urs, informează site-ul oficial al evenimentului.

Filmul ”Ilegitim” al lui Adrian Sitaru, recompensat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2016 cu C.I.C.A.E Award - Premiul Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă, a primit în urmă cu o săptămână două premii - Golden Arena pentru cel mai bun lungmetraj din secţiunea internaţională şi trofeul pentru cel mai bun lungmetraj din secţiunea Neighbours and Friends - la cea de-a 63-a ediţie a Pula Film Festival din Croaţia.

În luna aprilie, ”Ilegitim” a câştigat Prix Sauvage, iar actriţa şi coscenarista peliculei Alina Grigore a primit o menţiune specială pentru rolul din această producţie, la L'Europe autour de l'Europe de la Paris.

Filmul a mai fost premiat şi în Pula, localitatea din Croaţia unde se desfăşoară un alt festival de profil.

“Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme româneşti din ultimii ani, spune povestea a doi fraţi (interpretaţi de Alina Grigore şi Robi Urs) şi iubirea lor ilegitimă.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore şi actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu şi Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru şi Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silişteanu şi Alexandru Lorian Timoşca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu şi Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip şi Dan-Ştefan Rucăreanu, iar producător este Anamaria Antoci.

“Ilegitim” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu Film Produkcja (Polonia) şi Damned Films (Franţa).

Citeşte şi: „Uite avortul, nu e avortul“ - cronica „Adevărul“ la filmul lui Adrian Sitaru

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările